Žilinský rodák Peter Cehlárik by už dnes mohol nastúpiť na prvý zápas v NHL


Foto: Žilinský rodák Peter Cehlárik by už dnes mohol nastúpiť na prvý zápas v NHL Foto: BostonBruins.com

Už dnes v noci by sa mohol rozšíriť zoznam slovenských hokejistov, ktorí nastúpili v najprestížnejšej hokejovej lige sveta. Zoznam slovenských hokejistov v NHL by mohol vylepšiť žilinský rodák Peter Cehlárik v drese Boston Bruins.

Dnes tesne po polnoci, presnejšie o 01:00 SEČ, nastúpia “medvedi” z Bostonu „žralokom“ zo San Jose. Svoju premiéru by mal zaznamenať aj talentovaný 21-ročný krídelník, ktorého povolali do hlavného tímu v utorok. „Či vo štvrtok proti San Jose nastúpim? To sa ešte uvidí, nateraz to neviem povedať ani ja,“ uviedol v rozhovore pre tvnoviny.sk. Cehlárik bol draftovaný v roku 2013 z tretieho kola, celkovo z 90. pozície.

Premiéru v seniorskej reprezentácii zaznamenal na minuloročnom svetovom šampionáte v Rusku, kde v piatich zápasoch získal jeden bod za gól proti Nemecku. Do zámoria putoval po účinkovaní v švédskom tíme Lulea HF, pričom na farme Bostonu zaznamenal rozprávkový debut. V premiérovej sezóne sa stal s 18 gólmi v 40 zápasoch najlepším strelcom tímu Providence Bruins, ktorý je farmou Bostonu. Aj vďaka jeho výkonnosti podpísal v roku 2016 s tímom Boston Bruins trojročný úvodný kontrakt.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu