V uplynulom týždni jazdil po meste zvýšený počet húkajúcich sanitiek, ich vodičov preskúšavali


Foto: V uplynulom týždni jazdil po meste zvýšený počet húkajúcich sanitiek, ich vodičov preskúšavali

Viacerí čitatelia nás kontaktovali so žiadosťou o bližšie informácie k zvýšenému pohybu sanitiek v Žiline. Ako prvý sa ozval čitateľ Daniel, ktorý v pondelok nahlásil prejazd sanitiek v krátkom čase až 7x po Bratislavskej ulici. Druhý prípad nám hlásil žilinčan Michal, ktorý videl sanitku jazdiť po Rosinskej ceste. Ten si navyše všimol si, že na vozidle je uvedená informácia “Kontrolný výjazd”.

Po informáciách sme pátrali najskôr u hovorcu záchranárov, kde nám lektor odbornej prípravy Mgr. Jozef Minár odpovedal, že nemá bližšie informácie a odporučil nás na Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby v Žiline. Vedúci operačného strediska spresnil, že má informáciu o plánovaných jazdách počas týždňa. Tie sa mali vykonávať v pondelok, utorok a vo štvrtok. Bližšie informácie však poskytol až hovorca skupiny Falck Vladimír Vanko.

Spoločnosť Falck Záchranná v týchto dňoch vykonáva preskúšavanie vodičov ambulancií Záchrannej zdravotnej služby. Je veľmi dôležité, aby vodiči ZZS vedeli správne reagovať na možné situácie pri jazde s použitím výstražného zvukového zariadenia,“ uviedol Vanko. Podľa jeho slov bolo konanie týchto jázd, ako aj termíny podľa jednotlivých miest a označenie vozidiel nápisom „Kontrolný výjazd“, nahlásené na Krajský dopravný inšpektorát Policajného zboru SR.

V rámci prípravy vodičov preto mohli žilinčania vidieť jazdiť vozidlá záchrannej služby aj opakovane, po tých istých úsekoch. Mnohí sa obávali, či niekde nedošlo k vážnej nehode alebo úrazu. Môžeme vás teda ubezpečiť, že v uplynulom týždni sa mestom ozývali časté sirény najmä z dôvodu preskúšania vodičov záchrannej služby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu