Noční vodiči pozor: Prišlo husté sneženie, na ceste je navyše poľadovica


Foto: Noční vodiči pozor: Prišlo husté sneženie, na ceste je navyše poľadovica

Viacerí čitatelia nás informujú o tom, že v Žiline a okolí začalo husto snežiť. V dôsledku kombinácie nízkej teploty a čerstvo napadaného snehu sú podmienky pre jazdu po cestách sťažené. „Cesty sú zatiaľ neupravené, veľmi sa na nich šmýka. Pozdravujem ostatných vodičov, je potrebné jazdiť opatrne,“ uviedol čitateľ Michal, ktorý nám zaslal fotografiu.

Od 22:00 hod. dnes platí aj výstraha 1. stupňa pre Snehové jazyky a záveje, a to až do zajtrajšieho dňa 28.11.2016 do 22:00 hod. „V okrese Žilina sa MIESTAMI očakáva tvorba snehových jazykov. Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ uvádza SHMÚ na svojich stránkach.

Sneženie bude teda pretrvávať minimálne do zajtrajšieho dňa, pričom nie je v kapacitách cestárov pokryť do rána všetky úseky, aj s ohľadom na neustále nové vrstvy snehu. Preto buďte pri jazde opatrní a prispôsobte šoférovanie stavu vozovky.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu