Aj tento rok zverejnil MsHK Žilina platy hráčov, medzi extraligovými klubmi je jediný


Foto: Aj tento rok zverejnil MsHK Žilina platy hráčov, medzi extraligovými klubmi je jediný

Klub MsHK Žilina na svojich webových stránkach opäť zverejnil detaily zmlúv hráčov. Vďaka dokumentom uzatvoreným na sezónu 2016/2017 môže verejnosť vidieť jednotlivé platy hráčov MsHK Žilina v aktuálnej sezóne. Žilinský hokejový klub je pritom jediný v extralige, ktorý má takúto povinnosť - je totiž mestskou spoločnosťou a vzťahuje sa naň zákon o povinnom zverejňovaní zmlúv.

Okrem hráčskych zmlúv sú tak k dispozícii aj reklamné či nájomné zmluvy. Platy hráčov sa pohybujú v rozmedzí od 600 do 4500 eur mesačne, nižšie si môžete pozrieť ich prehľad. Je však nutné pripomenúť, že zmluvy sú uzatvorené vo väčšine prípadov na osem mesiacov. Hráči sú navyše SZČO, musia príjem zdaniť a platiť si z neho odvody.

Nikita Cerenok - 4500 eur
Marek Hovorka, Tomáš Slovák - 4000
Tomáš Sýkora, Maks Selan - 3500
Tomáš Tomek - 3490
Marcel Holovič, Štěpán Novotný - 3000
Peter Húževka - 2700
Václav Stupka - 2520
Lukáš Kříž - 2400
Lukáš Handlovský - 2240
Daniel Brejčák - 2200
Michal Švihálek - 2000
Rastislav Konečný - 1850
Michal Gutwald - 1800
Matúš Matis, Miroslav Macejko, Jakub Drábek - 1600
Ondrej Gmitter - 1500
Jakub Emil Mendrej, Filip Ondruš, Patrik Rogoň - 600

MsHK Žilina nemá problém so zverejnením zmlúv, ostatné kluby to však stavia do výhody


Ako spresnil pre TASR športový riaditeľ MsHK Žilina Imre Valášek, klub nemá problém zverejniť platy hráčov. „Uvádzané sumy sú v tzv. hrubom a bez prémií. Hráči sú SZČO, takže sami si z toho platia odvody. Všetky spoločnosti, v ktorých je stopercentným vlastníkom mesto, musia zverejňovať tieto sumy. My to takto zverejňujeme už tretí rok a žiadny z hráčov s tým nemá problém.
 
Iné kluby však môžu tieto informácie využiť a ponúknuť napríklad hráčom alebo sponzorom výhodnejšie podmienky. MsHK Žilina túto možnosť pri iných kluboch nemá. „Je však pravda, že odkrývame karty iným klubom, ktoré tak vidia, koľko u nás konkrétni hráči mali. My naopak nevieme, koľko brali iní hráči v iných kluboch. Nevidím však dôvod, prečo by to malo byť tajné. Aspoň sa tým vytvára tlak na určitých hráčov, pretože ľudia vidia koľko hráč zarába a dostane sa pod tlak v prípade, že nepodáva výkony adekvátne výške príjmu,“ dodal Valášek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu