50-ročný vodič, ktorý včera s autom narazil do stĺpa, mal viac ako 2 promile alkoholu


Foto: 50-ročný vodič, ktorý včera s autom narazil do stĺpa, mal viac ako 2 promile alkoholu
Galéria: 9 fotiek

Poverený príslušník Policajného zboru obvinil 50 ročného Jána (zo Žiliny) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia. Obvinený muž v pondelok 5. septembra podvečer viedol osobné motorové vozidlo Opel Tigra po miestnej komunikácii v Žiline. Z doposiaľ presne nezistených príčin v ľavotočivej zákrute zišiel s vozidlom mimo komunikáciu vpravo a narazil do stĺpu verejného osvetlenia.

Obvinený muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,02 mg/l alkoholu v dychu (2,13 promile). Pri dopravnej nehode utrpel obvinený muž zranenia s doposiaľ presne nezistenou dobou liečenia a zostal hospitalizovaný v nemocnici. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.300.-€. Obvinený muž viedol osobné motorové vozidlo aj napriek tomu, že bol za obdobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený a bol mu uložený zákaz činnosti viesť akékoľvek motorové vozidlá.

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ