Veľké Karlovice: 7 + 1 tipov na akcie kúsok za hranicami


Foto: Veľké Karlovice: 7 + 1 tipov na akcie kúsok za hranicami
Galéria: 8 fotiek

VEĽKÉ KARLOVICE – Krásne letné počasie priamo vyzýva k výletom do prírody. Hľadáte tipy na to, čím si ich spestriť na konci júna a začiatku letných prázdnin? Vydajte sa do Veľkých Karlovíc, len päť kilometrov za českou hranicou. Každý víkend sa tu niečo deje a na svoje si prídu deti, športovci, gurmáni aj milovníci folklóru. Z tipov na najbližšie dni si určite vyberiete:

Sečení luk na Soláni – 24. júna
Zažite atmosféru dávnych letných dní, kedy sa sekáči spolu vydávali kosiť lúky. V piatok 24. júna uvidíte na hore Soláň ukážky tradičného sekania trávy kosou. Slávnostnou salvou a prvým zásekom sa predstaví portáši. Súčasťou akcie Sečení luk na Soláni bude aj folklórne vystúpenie a tiež obľúbená súťaž sekáčov.


Letní karlovská padesátka – 25. júna
Tradičný turistický pochod krásnou krajinou Beskyd u Veľkých Karlovíc ponúkne v sobotu 25. júna päť trás rôznej náročnosti v dĺžke od 10 do 50 kilometrov. Sú koncipované tak, aby bolo možné si cestu počas pochodu podľa momentálnej kondície skrátiť alebo naopak predĺžiť. Všetky trasy vedú okolo rozhľadne Miloňová, tá najdlhšia aj cez obidve ďalšie miestne rozhľadne Sůkenická a Ztracenec. Najkratšia trasa je vhodná aj pre deti. Odmenou v cieli pre účastníkov je diplom a kúsok valašského frgálu. Viac informácií


Súťaž o najlepší syr a Formanský den – 2. júla
Akcia prezentujúca produkty regionálnych výrobcov syrov sa koná v sobotu 2. júla v Spa hoteli Lanterna. Návštevníci môžu ochutnať súťažné vzorky a priučiť sa, ako kombinovať chuť syrov s vínami. V rovnaký deň môžete zájsť tiež na Formanský deň k Penzionu U Dorňáků, alebo na Saunovú noc vo Wellness Horal, pri ktorej je otvorené až do polnoci a každú hodinu sa konajú saunové rituály.


Závod horských bicyklov BIKE VALACHY – 9. júla
Zapojte sa do závodu horských bicyklov BIKE VALACHY v sobotu 9. júla. Vďaka členitému terénu je skutočnou lahôdkou pre nadšených športovcov. Na výber máte dve trasy rôznej náročnosti v dĺžke 20 a 45 kilometrov.
Uskutočnia sa aj závody na kratších trasách pre deti, to všetko so štartom, cieľom a doprovodným programom pri hoteli Galik. Pri on-line registrácii môžete využiť zvýhodnené štartovné. Na závody do Veľkých Karlovíc pravidelne jazdí aj popredná slovenská triatlétka Kristína Néč- Lapinová.
Príďte si zmerať sily!


Za relaxáciou do Wellness Horal

Nech už pôjdete do Veľkých Karlovíc kedykoľvek, pribalte plavky a navštívte relaxačné centrum Wellness Horal v hoteli Horal. Kúpanie v trojici slaných bazénov si môžete spestriť relaxáciou na vonkajších terasách, saunovaním či exotickou masážou, ktorými je wellness vyhlásené široko ďaleko.


Novinka pre gurmánov: Kurzy pečenia frgálov
Spestrite si letnú návštevu Veľkých Karlovíc neobvyklým zážitkom, naučte sa piecť valašské koláče - frgále. Kurzy pečenia frgálov sa budú konať v júli a auguste vždy v utorok a sobotu od 10 hodín. Vhodné pre deti aj dospelých.


Zvýhodnené pobyty pred hlavnou sezónou
Využite posledné dni v júni, kedy je možné vo Veľkých Karloviciach užívať medzisezóny pred letnými prázdninami. Najluxusnejší karlovický Spa hotel Lanterna k tomu ponúka zvýhodnené ceny pobytov. Užite si kľud a romantiku vo dvojici. V cene sú raňajky, večere a neobmedzený vstup do hotelového L-Spa a do Wellness Horal v hoteli Horal.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok