V Trnovom prichytili muža, ktorý sa snaží vykrádať dvory, či domy. Vrátil sa 2x na to isté miesto


Foto: V Trnovom prichytili muža, ktorý sa snaží vykrádať dvory, či domy. Vrátil sa 2x na to isté miesto Foto: ilustračné

Nedávno sme informovali o zlodejoch, ktorí úradujú v mestskej časti Žilina - Bytčica. Pohybujú sa po dvoroch rodinných domov a odnášajú si veci, ktoré majú ako takú hodnotu. Na podobnú situáciu nás upozornil čitateľ aj túto noc, 4.júna.

“Vracal som sa v noci zo stredy na štvrtok z práce, bolo asi 2:30 hod. a na dvore som stretol neznámeho muža v kapucni,” opisuje situáciu čitateľ.

Podľa jeho slov sa muž zrejme rozhliadal a hľadal niečo, čo by si mohol so sebou odniesť. Po otázke, čo hľadá, sa dal okamžite na útek. 


“Mal so sebou biely bicykel, ktorý nechal na ceste. Hneď, ako som ho oslovil, začal utekať preč. Presne tá istá situácia sa mi stala aj na ďalší deň, v podobnom čase. Dnes som ho pri návrate z nočnej čakal tretí krát, ale nestretol som ho na dvore, ani nikde na ulici,” pokračuje náš čitateľ.

Muž sa teda vrátil aj na druhý deň a skúšal šťastie znova. Opäť bol vyrušený a ďalší, tretí pokus už nezopakoval. Žiaľ, pohyboval sa po iných dvoroch, kde pokračoval vo svojej činnosti. Niektorí ľudia si jeho aktivitu spájajú s nefunkčným verejným osvetlením. To vypadlo pred zhruba štyrmi dňami a v uliciach bola úplná tma. Dnes už ale všetko funguje.

Muž nazerá do pivničných okien a necháva za sebou otvorené bránky na dvoroch. Na niektorých oknách rodinných domov tiež nechal roztrhnuté sieťky proti muchám. Ľudia by mali byť viac obozretní a nemali by nechávať hodnotné veci len tak, voľne na dvoroch.

Ak spozorujú čokoľvek podozrivé, nemusia sa báť kontaktovať políciu na čísle 158. Tá dokáže pri včasnom nahlásení páchateľa operatívne zadržať a legitimovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu