Detský maratón a majstrovstvá v lukostreľbe sa budú konať v obci Varín pri Žiline


Foto: Detský maratón a majstrovstvá v lukostreľbe sa budú konať v obci Varín pri Žiline Foto: ilustračné

Obec Varín sa môže pochváliť niečim, čo nemajú len tak hocikde. Lukostrelecký klub v obci vznikol v roku 2010 a k dnešnému dňu má už viac ako 80 členov. Z tohto počtu je najviac detí, ktoré navštevujú základnú školu a to celkom 54. Klub sa venuje 3D lukostreľbe, čo znamená, že strieľa na terče v tvare zvierat v teréne. 

Základňa klubu sa nachádza pri varínskej chate Fatranka a priestor v okolí chaty je miestom konania všetkých pretekov a tréningov. Lukostrelecká trať je navyše schválená pre organizovanie pretekov európskeho významu.


Detský maratón ako prví v Európe

V roku 2016 bude klub organizovať novinku, ktorá bude prvou v Európe. Bude ňou detský maratón, ktorý sa uskutoční 9.júla a očakávaná účasť bude zhruba 200 detí. Kategórie budú nasledovné:

  • chrobáčiky - do 3 rokov
  • predškoláci - 3 - 6 rokov
  • deti - 6 - 10 rokov
  • malí kadeti- 10 - 12 rokov
  • kadeti - 13 - 17 rokov

Organizátori zmenili kategórie tak, aby sa mohli zabaviť aj malé deti. Navyše, bolo by nespravodlivé porovnávať deti s vekovým rozdielom, napríklad 8 rokov v rámci jednej kategórie.

Pripomíname, že vo Varíne sa budú konať aj preteky s názvom Varín Cup 2016, ktoré patria medzi 3 najväčšie európske preteky.

Miesto: -
Dátum: 09.07.2016 - 08:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu