Viac ako 50 dobrovoľníkov sa zúčastnilo jarného čistenia mestských častí Žiliny


Foto: Viac ako 50 dobrovoľníkov sa zúčastnilo jarného čistenia mestských častí Žiliny
Galéria: 2 fotky

Poslanci mestského zastupiteľstva za volebný obvod č. 6 Anton Trnovec a Jozef Juriš zorganizovali jarné čistenie mestských častí. Akcie „VYČISTÍME SI SVOJU OBEC“ sa zúčastnilo množstvo dobrovoľníkov. 

Akcií sa zúčastnilo viac ako 50 dobrovoľníkov, ktorým záležalo na skrášlení svojho okolia.

Bytčica

Dobrovoľníci v Bytčici si 9. apríla svojpomocne vyčistili areál a okolie kultúrneho domu, pamätník obetiam II. svetovej vojny a areál futbalového ihriska. Zlepšili si tak životnú úroveň v spomínanej mestskej časti. Akcia sa konala v spolupráci s Denným centrom Bytčica, Jednotou dôchodcov Slovenska základná organizácia Žilina – Bytčica, športovcami TJ Tatran Bytčica a dobrovoľným hasičským zborom.


Trnové

Piatok 15. apríla 2016 si žiaci Základnej školy s materskou školou, Dolná Trnovská 36, Žilina, pripomenuli Deň zeme, čistením Trnového. Žiaci, spolu s pedagógmi, od skorého rána zbierali odpadky a boli vysielaní na úseky, ktoré boli najviac znečistené. Vyzbierali 35 vriec odpadu, čo bolo menej oproti minulému roku, kedy vyzbierali 61 vriec. Na konci akcie ich čakalo sladké a osviežujúce prekvapenie.

V sobotu 16. apríla dobrovoľníci v Trnovom prestrihali, vyhrabali a vyčistili mestský pozemok v dĺžke cca 200 m, ktorý bol v zanedbanom stave. Svoju dobročinnosť prejavili žiaci, tínedžeri a vedenie futbalového klubu FK Trnové, ktorí zorganizovali brigádu na miestnom futbalovom ihrisku. Občanom tak bude slúžiť nový chodník popri ihrisku a športovci sa môžu tešiť z novovybudovaných striedačiek.

Mojšova Lúčka

V Mojšovej Lúčke bola hlavná aktivita venovaná priestoru miestneho cintorína. Boli vyrezané prerastajúce kríky, dreviny popri plote a zostrihané tuje, ktoré zasahovali až do prístupovej komunikácie. Ďalšia časť brigádnikov skrášľovala okolie miestneho detského ihriska.

Náradie - lopaty, hrable a vedrá si každý priniesol sám. Rukavice, vrecia i odvoz odpadu zabezpečili miestni poslanci. Na záver čakalo pre všetkých zúčastnených malé osvieženie a občerstvenie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu