Parkovisko pri Kauflande je preplnené autami návštevníkov ŽILPO. Plánuje sa jeho rozšírenie


Foto: Parkovisko pri Kauflande je preplnené autami návštevníkov ŽILPO. Plánuje sa jeho rozšírenie
Galéria: 4 fotky

Problém s parkovaním pri prevádzke Kaufland na sídlisku Vlčince je známy mnohým žilinčanom. Samotní zákazníci sa vyjadrili, že ak chcú nakupovať v čase do 12:00 hod. v pracovnom dni, nemajú kde zaparkovať. Návštevníci zdravotníckeho zariadenia ŽILPO tiež riešia problém nielen s parkovaním, ale aj s výjazdom z parkoviska a parkovacieho miesta. Parkovacích miest pri poliklinike je málo, parkuje sa všade. Nezodpovední vodiči blokujú cesty a často aj samotné zaparkované autá. Celkový prejazd cez parkovisko je zhoršený a autá stoja aj v miestach, kde je to zakázané, na vyhradených miestach pre ZŤP, trávnikoch a chodníkoch.

“Deje sa to tam každé ráno, niekedy človek vôbec nezaparkuje, ak ide nakupovať do Kauflandu. V časti parkoviska okolo ŽILPO sa nedá ani prejsť, lebo ľudia parkujú natesno a všade,” píše čitateľ.

O stanovisko sme požiadali ŽILPO aj Kaufland. Do dnešného dňa bolo doručené len stanovisko Kauflandu.


“Problém s parkovaním na parkovisku pri našom obdchodnom dome v Žiline registrujeme. Je samozrejme v našom záujme, aby naši zákazníci pohodlne a bezpečne parkovali v bezprostrednej blízkosti našej predajne, preto sme podali podnet na stavbu nového parkoviska, ktoré by malo väčšiu kapacitu parkovacích miest a zabezpečilo by tak bezproblémové parkovanie,” uviedla za Kaufland Michaela Janikovičová. 

V tomto čase sa však bližšie vyjadriť nedokážu a preto prosia zákazníkov o porozumenie.

“Veríme, že sa táto komplikovaná situácia čo najskôr vyrieši v prospech našich zákazníkov, resp. obyvateľov mesta a blízkeho okolia,” dodala Janikovičová.

Rozšírenie parkoviska by mohlo prispieť k zlepšeniu situácie, často sa ale nájdu vodiči, ktorí chcú zaparkovať čo najbližšie ku vchodu a preto odstavia svoje autá na tráve a chodníkoch.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu