OOCR Malá Fatra bude v propagácii turizmu a cykloturizmu pokračovať aj naďalej


Foto: OOCR Malá Fatra bude v propagácii turizmu a cykloturizmu pokračovať aj naďalej Foto: ilustračné
Aj v novom roku 2016 bude jedným z hlavných cieľov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra prilákať do Žiliny a blízkeho okolia viac turistov. To by sa malo diať prostredníctvom zatraktívnenia turistických a cykloturistických ciest spolu s infraštruktúrov. Nemenej dôležitým bodom je propagácia regiónov.

“Vypracovali sme projekt rekonštrukcie chodníka na Straník, ktorý v súčasnosti realizujeme. V Belskej doline budeme pokračovať úpravami chodníka, smerovými tabuľami a turistickým značením tak, aby to bolo pripravené na letnú turistickú sezónu,” uviedol len časť z realizovaných a plánovaných činností riaditeľ OOCR Malá Fatra Peter Šimčák. Aj v zime je plánovaná úprava lyžiarskych bežeckých tratí v Terchovskej doline, na Kysuciach a v prípade potreby aj v okolí Žiliny.

Počas trojročnej existencie spustila OOCR Malá Fatra projekt vyznačenia a údržby cyklotrás v celej oblasti od Lietavy a Porúbky okolo Žiliny cez Terchovskú a Bystrickú dolinu. “V súčasnosti máme v regióne viac ako 640 kilometrov značených cyklotrás rôznej náročnosti s pravidelnou údržbou,” doplnil Šimčák. Odkázal aj na mobilnú aplikáciu Cyklotrasy Malá Fatra, ktorá umožňuje prezrieť si odporúčania pre adrenalínových jazdcov i pre rodiny s deťmi.

QR tabuľky a prepojenie na internet


Z aktivít, ktoré mohli obyvatelia mesta vysledovať počas uplynulých rokov, participuje OOCR Malá Fatra napríklad na spracovaní tematických okruhov historickj, židovskej a funkcionalistickej Žiliny. Viditeľné je napríklad osadenie QR tabuliek na zaujímave budovy v meste. “Vďaka smartfónu a prístupu na internet sa pri prechádzkach mestom dozviete o historických budovách. Financovali sme aj číselník pod balustrádou pod Farskými schodmi, ktorý znázorňuje odkaz z minulosti či prítomnosti, vymenúva niektoré z aktivít,” uzavrel pre TASR Šimčák.

Pripomenieme, že v súčasnosti má organizácia 30 aktívnych členov, medzi ktorými sú mestá, obce  aj podnikateľské subjekty. Do organizácie môže vstúpiť každá obec na území Malej Fatry a každý podnikateľ, ktorý pôsobí na území členskej obce.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TASR