AKTUÁLNE: Doprava v Žiline kolabuje, vo Vrútkach je kolóna hneď pri zjazde z diaľnice


Foto: AKTUÁLNE: Doprava v Žiline kolabuje, vo Vrútkach je kolóna hneď pri zjazde z diaľnice Foto: Facebook/Dopravný servis - okres Žilina

Cesta prvej triedy smerujúca z Vrútok popod hrad Strečno je aktuálne preťažená. Motoristi hlásia zdržanie aj viac ako 90 minút. Kolóny sa údajne tvoria už vo Vrútkach za zjazdom z diaľnice.

Na obchádzkovej trase cez obec Varín treba taktiež rátať so zdržaním. Mnoho motoristov sa totiž snaží vyhnúť kolóne popod Strečno tým, že ju obíde cez Krasňany. 

K dopravnej situácií prispelo okrem zvýšenej premávky aj nepriaznivé a daždivé počasie. Na mnohých úsekoch je problémom klzká vozovka, v dôsledku ktorej môže dôjsť k dopravnej nehode.

„Išiel som dole kopcom cez Višňové rýchlosťou asi 40 km/h, začal som brzdiť a auto nebrzdilo. Neviem čo sa tam stalo ale cesta bola veľmi klzká, dve autá za mnou už nestihli zabrzdiť a ťukli sa,“ uvádza jeden z členov facebookovej skupiny reflektujúcej dopravnú situáciu v Žiline a okolí. Z dôvodu klzkej vozovky bol uzavretý aj východný výjazd nákupného centra Aupark. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu