FOTO: Hlinkovo námestie v sobotu zaplnili superšporty na Rally Radosti, z výfukov večer šľahali plamene


FOTO: Hlinkovo námestie v sobotu zaplnili superšporty na Rally Radosti, z výfukov večer šľahali plamene
Galéria: 27 fotiek

Každoročná jazda športových a superšportových vozidiel s názvom Rally Radosti odštartovala v piatok 26. augusta svoju cestu cez 6 veľkých slovenských miest. V sobotu 27. augusta sa kolóna nablýskaných automobilov zastavila aj v centre Žiliny, kde už netrpezlivo čakali stovky fanúšikov motošportu.

Rally Radosti je charitatívna akcia, počas ktorej sa od premiéry v roku 2019 organizátorom podarilo vyzbierať viac než 77-tisíc eur. Tieto finančné prostriedky boli následne použité na pomoc deťom s rôznymi diagnózami. Tohtoročné podujatie potrvá do nedele 28. augusta a výťažok z neho poputuje k malým bojovníkom trpiacim kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Viac než tridsať športových automobilov rôznych svetových značiek zastavilo v sobotu popoludní na Hlinkovom námestí v Žiline. Vozidlá rozostavené do kruhu boli najskôr ohraničené bezpečnostnou páskou, za ktorú verejnosť nesmela vstúpiť. Dôvodom bolo prekvapenie pripravené organizátormi, pri ktorom začali všetci vodiči vytáčať motor do vysokých otáčok a z výfukov niektorých áut šľahali plamene.

Potom, ako utíchol zvuk posledného motoru, smeli nedočkaví Žilinčania roztrhať pásky a vojsť medzi vozidlá či k predajným stánkom. Súčasťou prehliadky bol aj odborník na srdcovo-cievne ochorenia, ktorý v rámci prevencie odpovedal na všetky otázky ohľadom týchto diagnóz.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu