VIDEO: Približne 10 diviakov sa pohybuje obcou Mojš, neodrádza ich ani blízkosť ľudských obydlí


Foto: VIDEO: Približne 10 diviakov sa pohybuje obcou Mojš, neodrádza ich ani blízkosť ľudských obydlí

V posledných mesiacoch sa čoraz viac obyvateľov Žiliny a okolitých obcí sťažuje na zvýšený výskyt diviakov. Tieto zvieratá sa najčastejšie pohybujú v menších stádach po lesoch, lúkach a poliach, neodradí ich však ani tesná blízkosť ľudských obydlí či cestných komunikácií.

Počas predošlých dní evidovalo množstvo Žilinčanov väčší počet diviakov, ktoré sa pohybovali pri začiatku Vodného diela Žilina, ako aj v areáli blízkeho Terminálu intermodálnej prepravy v Tepličke nad Váhom. O výskyte divej zveri sme informovali v predošlom článku.



Na túto informáciu zareagovali aj obyvatelia blízkej obce Mojš, ktorí diviaky pravidelne pozorujú priamo z okien vlastných domov. Pohyb skupinky zvierat bol zachytený aj na kamerovom zázname. Diviaky sa rýchlim behom po poli postupne približovali k obci, kde zmizli medzi domami.

Podľa poskytnutého videozáznamu ide pravdepodobne o dva dospelé a približne osem mladých jedincov. Nie je však isté, či je stádo na záberoch z Mojša a Vodného diela Žilina totožné, alebo ide o niekoľko samostatných skupiniek.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu