V Žiline ukradli ďalšie tri bicykle, v jednom prípade ho odcudzili za pomoci rebríka z balkóna bytového domu


Foto: V Žiline ukradli ďalšie tri bicykle, v jednom prípade ho odcudzili za pomoci rebríka z balkóna bytového domu
Galéria: 8 fotiek

Žilinčania hlásia ďalšie tri ukradnuté bicykle. Prvý prípad krádeže sa odohral v noci z 31. júla na 1.augusta v centre Žiliny, kde neznámy páchateľ vykradol pivnicu bytového domu na ulici M. R. Štefánika.

„Odcudzené bolo nejaké náradie, cestovný kufor, Kärcher značky SE4002, bicykel značky CTM Charizma čierno zeleno ružovej farby s výrobným číslom CA0461878/PT0031-07,“ uvádza jeden z poškodených. 

K druhej krádeži došlo 4. augusta na ulici Vojtecha Tvrdého v centre mesta. Medzi 12:00 a 17:30 bol odcudzený bol bicykel značky Focust Whistler Elite 2016 27,5” s vidlicou Suntour Epixon-9. Majiteľ taktiež uvádza, že ukradnutý bicykel mal plášte Maxxis Forekaster 2.2 a Aspen 2.1, kazetu SunRace 11-40z, pedále Shimano SPD PD-EH500.

Trestný čin zachytila bezpečnostná kamera na videu, ktoré môže byť rovnako nápomocné v pátraní. Prípadom sa zaoberá aj občianske združenie HAKA - Hľadá sa bicykel krádeže bicyklov. 


Tretí prípad dokazuje, že zlodejom v krádeži nezabráni ani zamknutie bicykla na balkóne niekoľko metrov nad zemou. Na sídlisku Solinky si páchatelia so sebou priniesli dokonca aj rebrík, po ktorom bez problémov vyliezli na druhé poschodie a vrátili sa aj s ukradnutých bicyklom.

Vo všetkých troch prípadoch zlodejov zachytila bezpečnostná kamera. Poškodení preto žiadajú verejnosť o pomoc so stotožnením páchateľov či poskytnutie iných informácií, ktoré im môžu pomôcť. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu