Tínedžer si počas pretekov v downhille na Malinom Brde poranil chrbticu, na mieste zasahovali horskí záchranári


Foto: Tínedžer si počas pretekov v downhille na Malinom Brde poranil chrbticu, na mieste zasahovali horskí záchranári Foto: Horská záchranná služba

Počas predošlého víkendu prebiehalo v stredisku na Malinom brde 3. kolo Slovenského pohára v jazde na horských bicykloch a zároveň Majstrovstvá Slovenska v disciplíne zjazd. Podujatie sa, žiaľ, nezaobišlo bez zranení, pri ktorých zasahovali príslušníci Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Veľká Fatra. O zásahoch informovala HZS v príspevku na sociálnej sieti.

Daždivé počasie vytvorilo počas pretekov nepriaznivé podmienky na trailoch a došlo ku dvom vážnejším zraneniam. V sobotu 30. júla záchranári pomáhali pri úraze kolena slovenského pretekára, ktorého na mieste ošetrili a so zafixovanou nohou ho pomocou nosidiel pozemne transportovali k vozidlu na parkovisko.

Rovnaký zásah sa opakoval aj v nedeľu 31. júla, kedy si len 14-ročný chlapec z Česka poranil chrbticu. Obaja pacienti boli bezprostredne po ošetrení odovzdaní do starostlivosti posádky Rýchlej zdravotnej pomoci, s ktorou pokračovali do nemocničného zariadenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu