Martinčan Daniel Bombic alias Danny Kollar reaguje na pátranie polície: Moja misia je splnená


Foto: Martinčan Daniel Bombic alias Danny Kollar reaguje na pátranie polície: Moja misia je splnená Foto: youtube.com

Martinská polícia vyhlásila pátranie po Danielovi Bombicovi, ktorý je na internete známy pod aliasom Danny Kollar. Napriek tomu, že je hľadanou osobou, 40-ročný Martinčan naďalej uverejňuje na sociálnych sieťach príspevky a videá, v ktorých reaguje na vzniknutú situáciu a zdieľa podporu od svojich fanúšikov.

Danny Kollar vystupuje predovšetkým na sociálnej sieti Telegram, ktorá slúži najmä na posielanie súkromných správ, ale aj zdieľanie obsahu s verejnosťou. Jeho hlavný kanál má aktuálne takmer 50-tisíc pravidelných odberateľov. Počet ľudí, ktorí sledujú jeho obsah príležitostne alebo bez prihlásenia, však môže byť niekoľkonásobne vyšší. Okrem toho prispieva alebo priamo spravuje niekoľko ďalších webov a stránok na sociálnych sieťach.

Vo svojich príspevkoch a videách sa vyjadruje k rôznym citlivým a kontroverzným témam, ktoré aktuálne rozdeľujú spoločnosť. Jednou z najčastejších je pandémia COVID-19 spolu s povinným očkovaním a očkovacou lotériou. Podľa jeho slov tento vírus neexistuje, testy sú podvrh a vakcíny sú v skutočnosti nástrojom na postupné usmrtenie veľkého množstva ľudí. Svojich fanúšikov preto vyzýva, aby sa neočkovali, netestovali a pritom nezabúdali, že inflácia a kríza sú taktiež vytvorené umelo.

„Bolo podané veľa placeba. Zámerne. Aby vznikol chaos medzi ľuďmi. Aby sme mali teraz tieto doťahovačky. Keby okamžite pozabíjali všetkých v prvom kole, nedôjdu ani do druhého. Takto mixli placebo a slepci idu na štvrté. Vôbec žiadna vakcína neexistuje. Je to buď placebo alebo jed, ktorého zámerom je znížiť imunitu, vyvolať efekt podobný HIV. Aby keď potom príde akákoľvek iná choroba, človek zomrie na ňu (lebo bude mat zníženú imunitu) a nebude sa to dať zvaliť na covid,“ tvrdí Danny Kollar v jednom zo svojich príspevkov.

Galéria: 3 fotky

Okrem pandémie ochorenia COVID-19 odporuje aj myšlienkam hnutia LGBT, ktoré považuje za agendu na zastavenie pôrodnosti národa. Ďalšími zákernými agendami sú podľa slov Dannyho Kollara propagovanie inklúzie, uhlíková stopa či decentralizované hnutie Black Lives Matter. Vystupuje tiež proti známym slovenským médiám ako SME, Denník N, Aktuality či televízia Markíza. Jeho príspevky však zahŕňajú aj obrovské množstvo ďalších tém.

„Dopína vám, že vymyslená pandémia, že ľudia zomierajúci po vakcíne, že veľmi zahmlený konflikt na Ukrajine, že vrah v kresle špeciálneho prokurátora, že Forisch v ilegálnej väzbe, že Esetom ukradnutý hotel Carlton, že umelá inflácia, že pedofilný Biden, že mentálne chorý Matovič, že zlodej Haščák, že vypínanie účtov opozície… dopína vám, že toto všetko sa nedeje len tak samo od seba, že náhody neexistujú. Začínate MYSLIEŤ,“ napísal Danny Kollar.


Rozhnevaných ľudí priláka k sledovaniu obsahu jeho sociálnych sietí napríklad odsudzovanie sexuálneho zneužívania detí členmi cirkvi, ktoré je na Slovensku nesmierne citlivou témou. Fanúšikov si získal aj priamym vystupovaním proti bývalému partnerovi Penty Jaroslavovi Haščákovi či niektorým členom vlády Slovenskej republiky. V ďalších príspevkoch sa zas vysmieva prezidentke Zuzane Čaputovej, ale aj jej dcére Emme.

Video, v ktorom hovorí o uhlíkovej stope, konflikte na Ukrajine, ilegálnej imigrácii, očkovacej lotérii, vyjadrovaní názorov na sociálnych sieťach a ďalších témach, ktoré v ľuďoch vyvolávajú rozporuplné reakcie, bolo do dnešného dňa videné viac než 500-tisíc krát. Aj toto číslo ukazuje, aký veľký vplyv má Danny Kollar na obyvateľov Slovenska.

Galéria: 3 fotky

Daniel Bombic sám seba nazýva doxxerom. Takéto osoby alebo organizované skupiny sa venujú verejnému odhaľovaniu súkromných osobných informácií rôznych ľudí a organizácií. Bombic vo svojich príspevkoch zverejňoval kontaktné informácie osôb, akými sú napríklad internetový milionár Peter Dubaj, infektológ Peter Sabaka či pracovníčka úradu regionálneho zdravotníctva spojená s medializovanou kauzou rýchleho občerstvenia v Trnave.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Martine uviedlo ako dôvod pátrania príkaz na zatknutie obvineného, ktorý bol vydaný sudcom pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. Daniel Bombic sa však údajne dlhodobo zdržiava v Londýne, polícia preto nebola schopná zabezpečiť jeho prítomnosť na úkonoch trestného konania. Ďalšie informácie o obvineniach doposiaľ neboli zverejnené.

„Je mi úplne jedno, čo sa so mnou stane. Moja misia je splnená. Zachránil som stovky životov a odkryl som poskokov sionu. Grande finále príde, keď zmiznem,“ odpovedá na vyhlásené pátranie v zverejnenom videu Daniel Bombic.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu