V Martine prebieha do konca leta rekonštrukcia ciest v okolí centra. Práce obmedzia osobnú aj hromadnú dopravu


Foto: V Martine prebieha do konca leta rekonštrukcia ciest v okolí centra. Práce obmedzia osobnú aj hromadnú dopravu Foto: martin.sk

V Martine prebieha rozsiahla rekonštrukcia úsekov cesty prvej triedy I/65, ktoré vedú viacerými ulicami v blízkosti centra mesta. Okrem obmedzení v osobnej doprave spôsobí oprava komunikácií aj dočasné zmeny pre cestujúcich mestskou hromadnou dopravou.

Rekonštrukcia frekventovaných ciest začala v stredu 13. júla, ukončená by mala byť do 25. augusta. Opravné práce zahŕňajú frézovanie pôvodného asfaltu, aplikáciu spojovacieho postreku k modifikovanej emulzii, osadenie geomreže, ktorá slúži na vystuženie asfaltových vrstiev a uloženie ložných a obrusných vrstiev nového modifikovaného asfaltu.

„Popri týchto prácach budú v opravovaných úsekoch výškovo upravené uličné vpuste a poklopy. Celková plošná výmera opravovaných úsekov na ceste I/65 je 56 772 metrov štvorcových,“ informuje oficiálny web mesta Martin.

Do konca leta by mali byť zrekonštruované ulice Jilemnického, Ambra Pietra, M. R. Štefánika a Jesenského. Posledným krokom bude oprava križovatky ulíc Jesenského a Kohútova. Rekonštrukciu v hodnote takmer 2 miliónov eur financuje Slovenská správa ciest Bratislava.

„Martin tak bude mať kompletne zrekonštruované hlavné trasy v centre. Martinčanov by som touto cestou chcel požiadať, aby boli trpezliví a rešpektovali dočasné dopravné značenie, nakoľko výkon prác sa nezaobíde bez obmedzení,“ uviedol primátor mesta Martin Ján Danko.


Práce na cestách spôsobia rôzne dopravné obmedzenia, ktoré ovplyvnia aj mestskú hromadnú dopravu. V sobotu 23. júla začala rekonštrukcia komunikácie na ulici Ambra Pietra. Všetky zastávky Dopravného podniku mesta Martin na tejto ulici budú postupne premiestňované približne 50 až 200 metrov od svojej pôvodnej polohy.

Dnes 24. júla je uzatvorená aj cesta na ulici Červenej armády, na ktorej sa nachádza autobusová zastávka Červenej armády I. Tá bude preto dočasne presunutá oproti obchodnému domu Lidl na ulici Kozmonautov.

„Žiadame cestujúcich, aby v prípade rekonštrukcie cesty v bezprostrednej blízkosti zastávky využili dočasnú zastávku označenú zeleným prenosným označníkom. Nakoľko nedokážeme predpokladať rýchlosť postupu uvedenej rekonštrukcie odporúčame cestujúcim prichádzať na zastávku v dostatočnom časovom predstihu, aby sa v prípade potreby stihli presunúť na dočasnú zastávku,“ pripomína Dopravný podnik mesta Martin.

Martinský dopravca na svojom oficiálnom webe uverejnil mapu obchádzkovej trasy v obidvoch smeroch medzi Dopravným podnikom mesta Martin a mestskou časťou Podháj.

Galéria: 1 fotka


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu