S odstavenými vrakmi áut v uliciach bojuje aj Ružomberok, radnica už niektoré úspešne odstránila


Foto: S odstavenými vrakmi áut v uliciach bojuje aj Ružomberok, radnica už niektoré úspešne odstránila Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

Mesto Ružomberok začalo v pondelok 11. júla s odstraňovaním vrakov áut z parkovísk. Tento mesiac už odtiahli autovraky na uliciach Poľná a Sládkovičova, s ich odstraňovaním plánujú pokračovať aj v ďalších lokalitách mesta. Dôvodom je, že nepojazdné autá ohrozujú alebo inak poškodzujú životné prostredie.  

Radnica má na odtiahnutie nepojazdných áut uzavretú zmluvu s dodávateľom, služba je spoplatnená sumou viac ako sto eur. Vrak sa následne umiestni na určené parkovisko, kde cena jedného dňa parkovného je päť eur.  

Peniaze za odtiahnutie a umiestnenie auta na určené pracovisko si mesto bude od majiteľa vymáhať. V každom prípade je to veľká nezodpovednosť a predovšetkým aj drahá, pretože odstránenie vozidla stojí veľa peňazí. Určite je lacnejšie vybaviť to zodpovedne,“ uviedol hovorca mesta Viktor Mydlo.


Výnimkou sú podľa Mydla vraky, pri ktorých prebiehajú dedičské konania. V meste sa preto nachádza viacero vrakov, s ktorými zatiaľ hýbať nemožno.

Radnica eviduje viacero podnetov aj od obyvateľov. Ak majú Ružomberčania podozrenie, že na parkovacom mieste je odstavený autovrak, stačí volať ružomberskú mestskú políciu, ktorá to preverí. „Ak sa ku vozidlu opakovane nik nehlási a nachádza sa na mestskom pozemku, môžeme ho takto odstrániť,“ dodal hovorca.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu