Na priechode pre chodcov v Žiline zrazilo osobné auto 18-ročnú ženu, vodič mal skúšku na alkohol negatívnu


Foto: Na priechode pre chodcov v Žiline zrazilo osobné auto 18-ročnú ženu, vodič mal skúšku na alkohol negatívnu Foto: Ilustračné foto

Na ceste prvej triedy v Žiline došlo vo štvrtok 30. júna krátko predpoludním ku kolízii chodca a osobného motorového vozidla. Mladá žena mala prechádzať cez prechod pre chodcov, keď do nej z doposiaľ neznámych príčin narazilo osobné auto značky Volkswagen.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 64 ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen v smere od mesta Žilina na Považskú Bystricu. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla a chodkyne, ktorá mala prechádzať po vyznačenom priechode pre chodcov,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Zrazená žena má podľa informácii od polície len 18 rokov. Pri kolízii bola zranená a musela byť Záchrannou zdravotnou službou transportovaná na ošetrenie do nemocnice. Vodič osobného auta bol po nehode podrobený dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s negatívnym výsledkom.

Prípad rieši vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Vodičovi osobného motorového vozidla hrozí trest za ublíženie na zdraví. Polícia pokračuje vo vyšetrovaní ďalších okolností a dôvodov vzniku dopravnej nehody.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu