Policajti súťažili v cestnej cyklistike na Majstrovstvách Slovenska Ministerstva vnútra


Foto: Policajti súťažili v cestnej cyklistike na Majstrovstvách Slovenska Ministerstva vnútra Foto: Facebook/Polícia Slovenskej Republiky

Dejiskom druhých Majstrovstiev Slovenska Ministerstva vnútra a Policajného zboru v cestnej cyklistike boli Mošovce a priľahlé okolie v okrese Turčianske Teplice.

Pretekov sa zúčastnilo 35 pretekárov z celého Slovenska, ktorí súťažili v kategóriách ženy, muži do 40 a nad 40 rokov. Muži súťažili na trati dlhej 86 kilometrov s prevýšením takmer 1000 metrov, ženská trať merala 43 kilometrov.

Medzi ženami sa najlepšie darilo Martine Krahulcovej z Rimavskej Soboty. Do cieľa prišla s takmer tri a pol minútovým náskokom pred Evou Lehotskou z Liptovského Mikuláša a Ninou Janušíkovou z Bratislavy.

V kategórii do 40 rokov sa rozhodlo až tesne pred cieľom, na obávanom Blatnickom kopci. Ako prvý do cieľa nakoniec dorazil Michal Procner zo Žiaru nad Hronom s 35-sekundovým náskokom pred Radoslavom Závodným zo Sečoviec. Ako tretí preťal cieľovú pásku Tomáš Sejna z Košíc. Michal Procner sa stal zároveň celkovým víťazom pretekov a obhájil titul majstra Slovenska z predchádzajúceho ročníka.

V kategórii mužov nad 40 rokov triumfoval domáci pretekár Ján Holiga z Martina, pred Jánom Rothom z Prešova a Petrom Justom z Topoľčian.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu