VIDEO: V centre Žiliny rozbili neznámi páchatelia vchodové dvere, jeden z nich bol pravdepodobne ozbrojený


Foto: VIDEO: V centre Žiliny rozbili neznámi páchatelia vchodové dvere, jeden z nich bol pravdepodobne ozbrojený

Na ulici Makovického v centre Žiliny došlo počas poslednej noci k poškodeniu vchodových dverí na budove, kde sa nachádzajú obchodné priestory a byty. Viacerí z ľudí žijúcich na tejto adrese vyslovili podozrenie, že v niektorom z bytov by malo dochádzať k nelegálnej prostitúcii.

Obyvatelia sa podľa aktuálne dostupných informácií domnievajú, že by mohlo ísť dokonca o boj medzi dvomi skupinami, ktoré v priestoroch prevádzkujú nelegálnu prostitúciu. K výtržnostiam tam dochádzalo v poslednom období pravidelne. Nachádzali pomaľované steny zapáchajúcou látkou či kyselinou obliatu dlažbu a počas poslednej noci došlo aj k spomínanému rozbitiu dverí.

Z kamerového záznamu je viditeľné, že ide o dve osoby v tmavom oblečení, pričom jedna z nich mala na pravom stehne s vysokou pravdepodobnosťou umiestnenú zbraň. Na miesto bola po oznámení ľudí privolaná policajná hliadka, ktorá incident zaznamenala a zaoberá sa ním. Kriminálna polícia teraz v spolupráci s mestskou políciou analyzuje viacero záznamov z kamier, ktoré zachytili páchateľov pri úniku. Na mieste mali byť dokonca zaistené viaceré stopy.


Znepokojení obyvatelia prosia o pomoc verejnosť a snažia sa získať č najviac informácií či kamerových záznamov, ktoré by pomohli odhaliť a zadržať páchateľov. Poškodením vchodových dverí bytového domu bola spôsobená predbežná škoda vo výške viac ako 266 eur, ktorá bude vyčíslená v priebehu vyšetrovania.

„V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia s cieľom objasnenia skutku. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ spresnil k prípadu žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu