Policajti v Žilinskom kraji chytili minulý týždeň viac opitých cyklistov než motoristov, hlásia stovky priestupkov


Foto: Policajti v Žilinskom kraji chytili minulý týždeň viac opitých cyklistov než motoristov, hlásia stovky priestupkov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline zverejnilo na sociálnej sieti štatistiku dopravných priestupkov a jazdy pod vplyvom alkoholu v priebehu predošlých dní. Počas víkendu boli policajné hliadky opäť posilnené, aby zaistili väčšiu bezpečnosť na cestných komunikáciách. Zaujímavosťou je, že sa po cestách pohybovalo viac opitých cyklistov než vodičov motorových vozidiel. 

V priebehu uplynulého týždňa policajti v Žilinskom kraji zastavili 54 účastníkov cestnej premávky, ktorí viedli svoje vozidlo pod vplyvom alkoholu. Pri kontrole malo pozitívnu skúšku na alkohol v dychu 29 vodičov nemotorových a 25 vodičov motorových vozidiel, pričom 6 motoristov nafúkalo viac než 1 promile. Jeden z opitých vodičov dokonca spôsobil dopravnú nehodu.

„Policajné hliadky v Žilinskom kraji opäť vykonali na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky s cieľom zníženia dopravnej nehodovosti a ochrany všetkých účastníkov cestnej premávky,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Od piatku 3. júna do pondelka 6. júna policajné hliadky zastavili až 371 účastníkov cestnej premávky, ktorí porušili dopravné predpisy. Najčastejším priestupkom, ktorého sa dopustilo až 184 motoristov, bola príliš rýchla jazda.

Polícia opakovane prosí vodičov, cyklistov aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali zodpovedne a neohrozovali svoj život, ani životy a zdravie ostatných.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu