V okrese Bytča jazdil opitý vodič, pri opakovanej dychovej skúške nafúkal 1,35 promile alkoholu


Foto: V okrese Bytča jazdil opitý vodič, pri opakovanej dychovej skúške nafúkal 1,35 promile alkoholu Foto: KR PZ Žilina

Žilinskí policajti zadržali ďalšieho vodiča, ktorý jazdil pod vplyvom alkoholu a teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Počas kontroly bol muž podrobený opakovanej dychovej skúške, množstvo alkoholu v jeho vydychovanom vzduchu pritom stúpalo.

Opitý 37-ročný vodič z okresu Bytča viedol v piatok 27. mája ráno osobné motorové vozidlo značky Škoda po ceste tretej triedy v obci Jablonové. Zastavila ho policajná hliadka z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorá počas kontroly vykonala aj opakovanú dychovú skúšku.

„Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,65 mg/l (1,35 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Policajti nezodpovednému mužovi obmedzili osobnú slobodu. Po skrátenom vyšetrovaní bol prípad posunutý prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na vodiča obvineného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí,“ dodala Gabriela Kremeňová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu