Nafúkal vyše 2 promile a nemal ani vodičský preukaz: 25-ročného muža z Čadce čaká obžaloba z prečinu ohrozenia


Foto: Nafúkal vyše 2 promile a nemal ani vodičský preukaz: 25-ročného muža z Čadce čaká obžaloba z prečinu ohrozenia Foto: ilustračné

V uplynulom týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji 39 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami, výsledok nad 1 promile malo 21 z nich.

U osemnástich osôb bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. Traja vodiči sa dychovej skúške na alkohol odmietli podrobiť.

Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci cestnej premávky, tentokrát policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku aj 18 cyklistom.

Policajti z Čadce v nedeľu 24. apríla v nočných hodinách zastavili a kontrolovali 25 ročného muža z Čadce, ktorý viedol po miestnej komunikácii v Čadci osobné motorové vozidlo.


Počas kontroly sa podrobil dychovej skúške, ktorá ukázala 2,23 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Preverením bolo zistené, že obvinený muž nie je ani držiteľom vodičského oprávnenia.

Z uvedených príčin poverený príslušník policajného zboru muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,  skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Na to, že alkohol za volant nepatrí apelovala polícia už viackrát. Jazda pod vplyvom omamnej látky totiž nemusí mať šťastný koniec. Dopravnú nehodu za uplynulý týždeň spôsobilo až päť vodičov s pozitívnym výsledkom dychovej skúšky. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu