AKTUÁLNE: Prvým kandidátom na post primátora Žiliny je súčasný poslanec Peter Cibulka


Foto: AKTUÁLNE: Prvým kandidátom na post primátora Žiliny je súčasný poslanec Peter Cibulka

Žilinský mestský poslanec Peter Cibulka dnes 19. apríla oficiálne oznámil svoju kandidatúru v tohtoročných komunálnych voľbách. Uchádzať sa pritom bude o post primátora mesta Žilina. Voľby do orgánov samosprávy obcí a miest by sa mali uskutočniť na jeseň tohto roka.

Medzi jeho hlavné ciele patrí napríklad tvrdý postup voči záujmovým skupinám a nekompromisná ochrana mestského majetku, riešenie parkovacej politiky či každoročný prírastok 1000 nových stromov. Z pozície primátora by chcel docieliť vykonávanie údržby verejných priestorov prostredníctvom vlastných mestských služieb či znížiť ceny lístkov a posilniť spoje MHD.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti tiež informuje o záujme rozširovania mestských škôlok a škôl, obnovení výstavby mestských nájomných a sociálnych bytov a systémovej podpore mládežníckych športových klubov či príprave vzniku Múzea Žiliny.

„Chcem aby bola Žilina mestom, v ktorom sa žije dobre všetkým, a kde fungujú všetky verejné služby na profesionálnej úrovni. Verím, že spoločne môžeme posunúť naše mesto medzi tie najlepšie na Slovensku a začať úplne novú etapu jeho rozvoja,“ dodal Cibulka na sociálnej sieti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu