Policajní kynológovia v Ružomberku pripravili náučný program pre choré a znevýhodnené deti


Foto: Policajní kynológovia v Ružomberku pripravili náučný program pre choré a znevýhodnené deti Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Kynológovia z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku spolu s Pohotovostnou motorizovanou jednotkou Liptovský Mikuláš koncom marca pripravili program pre choré a znevýhodnené deti. Informovala o tom polícia Žilinského kraja príspevkom na sociálnej sieti.

V piatok 25. marca členovia policajných jednotiek z Ružomberku a Liptovského Mikuláša spolu so svojimi štvornohými pomocníkmi pripravili náučné podujatie pre deti v ťažkých životných situáciách. Akciu zorganizovalo občianske združenie Klub detskej nádeje z Bratislavy v horskom hoteli Gejdák v Ružomberku.

Policajti „predviedli s vycvičenými služobnými psami ukážky poslušnosti a modelové situácie pri zadržiavaní páchateľa a vyhľadávaní drog a taktiež ukážky služobnej výstroje a výzbroje pre mladých bojovníkov a bojovníčky s ťažkými ochoreniami a životnými situáciami,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

Občianske združenie Klub detskej nádeje sa dlhodobo venuje uľahčovaniu a spríjemňovaniu ťažkého života detí s vážnymi diagnózami, dlhodobo hospitalizovaných či znevýhodnených, a od vypuknutia konfliktu aj tých detí, ktoré zasiahla vojna na Ukrajine.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu