V Mestskom divadle Žilina sa v piatok 8. apríla uskutoční komorný koncert Barbory Švidraňovej


Foto: V Mestskom divadle Žilina sa v piatok 8. apríla uskutoční komorný koncert Barbory Švidraňovej

Mestské divadlo Žilina pokračuje v ďalšej sérii komorných koncertov v hudobnej dramaturgii klaviristu a dirigenta Michala Vaňoučka. V podaní komorného zoskupenia Michal Vaňouček (klavír) & Barbora Švidraňová (spev) & Marek Pastírik (saxofón) zaznejú originálne aj známe piesne v nádychu jazzu, popu, world a klasickej hudby.

Stret troch rôznych svetov a zázemí ponúkne nezvyčajný zážitok z neznámych prevedení skladieb, ktoré poznáte a možno tie neznáme budú znieť veľmi povedome. Komorná a intímna atmosféra prinesie silný umelecký zážitok.

Michal Vaňouček absolvoval Konzervatórium v Žiline aj Bratislave a Kráľovské konzervatórium v Haagu. Ako skladateľ, aranžér a klavirista je už od roku 1997 spolu s Mirom Herakom aktívny v zoskupení AsGuests. V roku 2004 spolu dosiahli prvé miesta v súťažiach Pim Jacobs Muziek Prijs a North Sea Jazz Festival. Ako dirigent a klávesista bol aktívny v mnohých muzikálových a divadelných produkciách. Taktiež viedol sláčikový orchester, ktorý doprevádzal projekt American Dream kontrabasistu Charlieho Hadena (tiež spolu s Michaelom Breckerom a Bradom Mehldauom).


V roku 2008 vyhral Deloitte Jazz Award, najprestížnejšiu jazzovú súťaž pre sólistov v Holandsku. Ako sideman nahral niekoľko sólových projektov svojich súputníkov (Anka Koziel Quartet, Ruben Samama). Spolu so sardínskym klaviristom Augustom Pirrodom vydal CD To Be Or Not To Bop. V roku 2009 nahral spolu s trúbkarom Chadom McCulloughom (Seattle) CD „Sky Cries“ a následne hrajú spolu turné vo Washingtone, Portlande a Idahu. Michal Vaňouček bol aj umeleckým vedúcim, skladateľom a aranžérom Hágskeho Etosferického Orchestra (THEO), ktorý uviedol vo svojej sérii koncertov hostí ako Eric Vloeimans, Norma Winstone, Harry Sokal, Alex Sipiaguine a iných.

Počas pôsobenia v Holandsku bol vyše 8 rokov hudobným riaditeľom v holandskej produkcii Soldaat van Oranje (New Productions, Theater Hangaar, Katwijk), ktorá už počas štyroch rokov trvania uvítala vyše milión a pol divákov a dodnes, po vyše 10 rokov, je stále aktívna a populárna.

Viac informácií a možnosť zakúpenia lístkov: https://www.ticketportal.sk/event/KOMORNY-KONCERT?idp=941747

Miesto: Mestské divadlo Žilina
Dátum: 08.04.2022 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu