Z hrobu na cintoríne v Kotešovej zmizli 100-ročné sochy, rodina prosí o pomoc s ich vypátraním


Foto: Z hrobu na cintoríne v Kotešovej zmizli 100-ročné sochy, rodina prosí o pomoc s ich vypátraním Foto: Ľubomír Martinický

Minulý týždeň boli z hrobu na cintoríne v obci Kotešová odcudzené dve sochy svätých, ktoré slúžili ako ozdoba náhrobného kameňa. O pomoc s vypátraním zlodeja a sôch, ktoré majú veľkú citovú hodnotu, nás požiadal jeden z našich čitateľov.

Ľubomír má na cintoríne v Kotešovej pochovaných pra-prastarých rodičov, zmiznuté sochy ich hrob údajne zdobili viac než storočie. „Nerobíme si ilúzie, že sa objavia, ale sila facebooku je celkom veľká a možno si niekto niečo všimol,“ vyjadril Ľubomír nádej, že sa sochy podarí vypátrať.

Odcudzením sôch z hrobu svojej rodiny je právom pohoršený. „Verím, že zlodejom to karma vráti a pevne dúfam, že ich to bude do smrti strašiť, lebo toto je zverstvo najhrubšieho zrna,“ dodal na záver svojej prosby o zdieľanie.

Pokiaľ máte o ukradnutých sochách akékoľvek informácie, prípadne uvidíte, že niekto takéto sochy predáva, kontaktuje nás na e-mailovej adrese info@zilinak.sk alebo na facebooku.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu