Vodič v Stankovanoch nedokázal ísť so svojím autom rovno, pri kontrole nafúkal až 3,25 promile


Foto: Vodič v Stankovanoch nedokázal ísť so svojím autom rovno, pri kontrole nafúkal až 3,25 promile Foto: KR PZ Žilina

V Rojkove, ktorý je miestnou časťou obce Stankovany, policajná hliadka vo štvrtok 17. marca zastavila vodiča, ktorý svojou jazdou ohrozoval bezpečnosť cestnej premávky. Po vykonaní dychovej skúšky bolo zistené, že 48-ročný Adrián viedol motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu.

Policajnej hliadke z Okresného dopravného inšpektorátu v Ružomberku sa zdalo podozrivé, že sa osobné auto značky Peugeot nepohybuje vo svojom pruhu priamo, ale prechádza zo strany na stranu. Po opustení obce ho preto príslušníci policajného zboru zastavili a vodiča podrobili dychovej skúške, pri ktorej nafúkal až 3,25 promile (1,56 mg/l).

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali mu vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedol hovorca KR PZ v Žiline, Radko Moravčík. Adrián teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


V pondelok 14. marca sme v článku informovali o tom, že počas predošlého týždňa policajné hliadky v Žilinskom kraji zastavili až 39 vodičov, ktorí mali pozitívny výsledok dychovej skúšky na alkohol. Adrián však každého z nich prekonal práve v množstve alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Polícia pravidelne žiada vodičov, aby si po požití alkoholu nesadali za volant. Následky nehôd spôsobené práve pod vplyvom alkoholu bývajú často tragické, pričom sa im dalo jednoducho predísť. „Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie,“ apeluje na ľudí polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu