FOTO: Vojaci potešili na Mikuláša detský domov v Necpaloch, deťom podávali cez okno balíčky plné sladkostí


FOTO: Vojaci potešili na Mikuláša detský domov v Necpaloch, deťom podávali cez okno balíčky plné sladkostí
Galéria: 6 fotiek
Foto: Ozbrojené sily SR/Facebook

Počas sviatku sv. Mikuláša si Ozbrojené sily SR spravili čas na to, aby potešili deti v priamej starostlivosti Centra pre deti a rodiny v Necpaloch. Momentálne sa tam nachádza 40 detí a v starostlivosti profesionálnych náhradných rodín je 30.

„Hoci sú v karanténe a ‚stretli‘ sme sa len cez okno, sme veľmi radi, že sme mohli urobiť deťom v Necpaloch radosť,“ uviedli na sociálnej sieti Ozbrojené sily SR.


Vojaci martinského 57. samostatného oddielu spoločne s partnermi z US CAT tímu (US Civil Affairs Team) nakúpili s pomocou Vojenskej podpornej nadácie sladkosti pre deti a následne im ich podávali cez okno.

Ozbrojené sily SR informovali, že nadácia prispela aj finančnou čiastkou aj rozprávkovými knižkami. Centrum pre deti a rodiny v Necpaloch sa takýmto darom veľmi potešilo a na svojej sociálnej sieti sa vyjadril aj jeho riaditeľ Mgr. Ladislav Adamovič: „Ďakujeme vojakom zo Slovenska a z USA, ktorí aktívne pomohli našim deťom v čase karantény zariadenia a nakúpili sladkosti pre deti, aby zvládali túto situáciu ľahšie.“

Galéria: 6 fotiek





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu