Mikuláš neobišiel ani Špeciálnu základnú školu na Moyzesovej, s darčekmi pomohla Nadácia mesta Žilina


Foto: Mikuláš neobišiel ani Špeciálnu základnú školu na Moyzesovej, s darčekmi pomohla Nadácia mesta Žilina Foto: Archív Nadácie mesta Žilina

Ani tento rok neodradila Mikuláša spoločenská situácia a na celom území Žilinského kraja postupne navštívil najmenších obyvateľov. Aby toho nebolo málo a stihol potešiť čo najviac poslušných detí, zvolil najrôznejšie formy dopravy.

Ako sme informovali pred niekoľkými dňami, Mikuláš zavítal do obcí aj na motorke, koči alebo hasičskom aute. No a nezabudol ani na deti zo Špeciálnej základnej školy na Moyzesovej ulici, kam prišiel s kompletným sprievodom - teda anjelom aj čertom. O ten sa postarala Nadácia mesta Žilina, Mikulášovi pomáhala s darčekmi a role v sprievode sa zhostili jej predstavitelia.

Jana Filipová v úlohe čerta, Ľubo Bechný ako Mikuláš a Anka Oravcová-Šaroková v roli anjela rozdali rozjasaným deťom prekvapenia. Odmenou im boli zarecitované básničky, či milé úsmevy detí. Sprievod privítali panie učiteľky Jarmila Barčíková a Ingrid Staňová so svojimi asistentkami.

Špeciálnu ZŠ na Moyzesovej ulici navštevuje 15 detí s rôznou formou postihnutia. Zamestnancom školy patrí poďakovanie, že mysleli na deti a povolali mikulášsku delegáciu, aby spríjemnila deťom deň, kedy má sv. Mikuláš sviatok.

Nadácia mesta Žilina pomohla nielen tomuto elokovanému pracovisko už aj v minulosti. Detičkám tu v októbri darovali napríklad hygienický tovar a malé darčeky. V škole fungujú dve triedy a starostlivosť o žiakov zabezpečujú štyri skvelé obetavé učiteľky a riaditeľka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu