Žilinská nemocnica pridáva v sobotu mimoriadny očkovací deň, dôvodom je zvýšený záujem


Foto: Žilinská nemocnica pridáva v sobotu mimoriadny očkovací deň, dôvodom je zvýšený záujem

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline zaznamenáva zvýšený záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Pridáva  preto mimoriadny očkovací deň, v rámci ktorého je možné sa zaočkovať aj bez registrácie. Vakcínu budú podávať v sobotu 11. decembra v čase od 07:15 do 18:15 hod.

„Ide o poslednú očkovaciu sobotu pred vianočnými sviatkami, preto prosíme, ak máte záujem o očkovanie, využite túto príležitosť a vyhneme sa dlhému čakaniu neregistrovaných záujemcov tesne pred Vianocami. Očkujeme iba vakcínou Comirnaty (Pfizer/BioNTech),“ spresňuje FNsP Žilina na sociálnej sieti.

V sobotu sa budú v nemocnici podávať prvé, druhé aj tretie dávky vakcíny. V prípade druhej a tretej je potrebné mať so sebou potvrdenie o predchádzajúcom očkovaní proti COVID-19. Akceptovaný bude aj elektronický COVID PASS.

Všetky potrebné informácie k registrácii, nevyhnutným dokumentom, ktoré si môžete vytlačiť a v pokoji vypísať aj doma, nájdete na stránke nemocnice www.fnspza.sk/sk/aktualne/vakcinacne-centrum-fnsp-zilina.

Osoby, ktoré boli zaočkované dvomi dávkami vakcíny Moderna (Spikevax), môžu byť očkované 3. dávkou výhradne vakcínou Moderna (Spikevax). Vzhľadom na to, že vo FNsP Žilina sa očkuje iba vakcínou Comirnaty (Pfizer/BioNTech), nie je možné podať tretiu dávku vakcíny Moderna (Spikevax).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline