V stredu 6. októbra sa na Košickej ulici v Žiline uskutoční protest, premávka bude blokovaná


Foto: V stredu 6. októbra sa na Košickej ulici v Žiline uskutoční protest, premávka bude blokovaná

Už zajtra 6. októbra 2021 sa v Žiline uskutoční protestná blokácia frekventovanej cesty I/18. Premávka na hlavnom ťahu z Bratislavy do Košíc tak bude obmedzená približne dve hodiny. Za protestnou blokáciou stojí Odborový zväz KOVO, ktorý plánuje počas akcie prechádzať po priechode pre chodcov na Košickej ulici. 

„Cieľom týchto akcií je upozorniť na zhoršujúcu sa životnú úroveň obyvateľov Slovenska a ekonomickú a sociálnu situáciu slovenských domácností. Vzhľadom na možné problémy s vyššou účasťou OZ KOVO rozhodol, že protesty sa uskutočnia formou BLOKÁCIE CIEST prechádzaním účastníkov protestu po priechode pre chodcov,“ informuje odborový zväz v Žiline.

Na stredajší protest zvolávajú ľudí aj odbory a organizácie v závodoch KIA, Mobis, Glovis či Adiente. Medzi požiadavkami protestujúcich je napríklad zastropovanie veku odchodu do dôchodku na maximálne 64 rokov, posilnenie 1. dôchodkového piliera a zvýhodnenie príspevkov do 3. piliera.

Protestná blokácia cesty v Žiline je naplánovaná v čase od 10:00 do 12:00 hod. na priechode pre chodcov pred predajňou Merkury Market. Motoristi, ktorí plánujú prechádzať týmto úsekom, by mali zvoliť skorší čas jazdy, prípadne náhradnú obchádzkovú trasu cez Terchovú.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu