Policajti odhalili v pondelok 4. októbra až deväť opitých vodičov, najhorší výsledok bol 3,35 promile


Foto: Policajti odhalili v pondelok 4. októbra až deväť opitých vodičov, najhorší výsledok bol 3,35 promile Foto: KR PZ Žilina

Policajtom v Žilinskom kraji sa za jediný deň podarilo odhaliť až deväť vodičov jazdiacich autom pod vplyvom alkoholu. Vodičov odhalili v rôznych okresoch, najhorší výsledok dychovej skúšky mal muž v okrese Martin. Polícia alkohol u šoférov netoleruje, preto bude v náhodných kontrolách pokračovať aj ďalej.

Počas poslednej, ktorá sa uskutočnila v pondelok 4. októbra 2021 boli odhalení vodiči vo veku od 31 do 66 rokov, tí mali výsledky skúšok od 1,08 do 3,35 promile.

Najviac nafúkal 66 ročný muž v Martine - Valči, ktorý jazdil na vozidle značky Škoda Fabia. Muž bol pri náhodnej kontrole podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 3,35 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Druhý najhorší výsledok mal 31 ročný vodič v Liptovskom Hrádku. Ten zišiel počas jazdy mimo vozovku, pričom pri dychovej skúške mu bol zistený alkohol v dychu s hladinou až 3,02 promile. 

Dopravnú nehodu pod vplyvom alkoholu spôsobil v obci Rudina (okres Kysucké Nové Mesto) 36 ročný Miroslav. Ten viedol motorové vozidlo značky Kia v smere od obce Rudina na obec Rudinská. Následne pri prechádzaní ľavotočivej zákruty prešiel s vozidlom mimo vozovku. Po dopravnej nehode sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,17 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Štvrtým opitým vodičom bol 31 ročný muž v obci Zákamenné (okres Námestovo). Pri kontrole mu bola dychovou skúškou zistená prítomnosť alkoholu v dychu na úrovni 2,00 promile.


Policajná hliadka natrafila v obci Vitanová (okres Tvrdošín) na 48 ročného muža, ktorý jazdil osobným autom značky Opel Astra. Po zastavení absolvoval dychovú skúšku s výsledkom 1,96 promile.

Nemalé množstvo alkoholu zistili u vodiča aj policajti v Žiline. Na ulici Košická v pondelok zastavili a kontrolovali 49 ročného muža, ten mal výsledok dychovej skúšky na úrovni 1,77 promile. 

Kontrole sa nevyhla ani 47 ročná vodička v Tvrdošíne, ktorú hliadka zastavila a skontrolovala. Žena sa podrobila dychovej skúške, pri nej nafúkala 1,48 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

V poradí štvrtým nezodpovedným vodičom z Oravy bol 49 ročný muž. Hliadka ho skontrolovala v obci Hruštín (okres Námestovo), kde pri dychovej skúške nafúkal 1,31 promile.

Posledný prípad zaevidovali príslušníci Policajného zboru v obci Veličná (okres Dolný Kubín). Na ceste zastavili 49 ročnú vodičku a dychovou skúškou u nej zistili prítomnosť alkoholu 1,08 promile.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina