FOTO: V areáli žilinskej firmy niekto podpálil dve osobné autá, spôsobená škoda je 53-tisíc eur


FOTO: V areáli žilinskej firmy niekto podpálil dve osobné autá, spôsobená škoda je 53-tisíc eur
Galéria: 9 fotiek

V nedeľu 8. augusta krátko pred polnocou došlo v jednej z priemyselných zón Žiliny k požiaru. V prenajatom areáli súkromnej spoločnosti na Cestárskej ulici horeli zaparkované osobné autá. Vďaka všímavosti a pohotovej reakcii obyvateľa nachádzajúceho sa v blízkosti boli včas privolaní hasiči. 

Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Žiline vyslalo na zásah celkom šesť hasičov s dvomi kusmi techniky. Krátko po ich príchode dorazili aj viaceré policajné hliadky a psovod, ktorý so služobným psom prehľadával okolie.

Včasným zásahom hasičov sa podarilo uchrániť veľkú časť majetku, v blízkosti požiaru sa totiž nachádzali nielen ďalšie vozidlá ale aj sklad pneumatík či predajňa so skladom motorových olejov. Napriek tomu bola spôsobená obrovská škoda, tá sa pohybuje na úrovni viac než 50-tisíc eur.

Majiteľ spoločnosti, ktorej autá zhoreli, si situáciu nevie nijako vysvetliť a nepozná dôvody konania páchateľa. Podpaľača našťastie zachytilo v oblasti niekoľko bezpečnostných kamier, záznamy už v súčasnosti skúma žilinská polícia.


„V oplotenom areáli súkromnej spoločnosti došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k požiaru zaparkovaného motorového vozidla Mercedes Benz. Následkom požiaru došlo k poškodeniu ďalšieho motorového vozidla Mercedes Benz aj poškodeniu budovy. Spôsobená škoda na vozidlách bola predbežne vyčíslená na 53.000 €,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Poškodením budovy vznikla doteraz nezistená škoda, ktorá bude upresnená počas vyšetrovania. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony a opatrenia za účelom jeho objasnenia. V súvislosti s udalosťou začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

„V prvom rade by som sa chcel poďakovať všetkým zasahujúcim zložkám, nielen za pohotový zásah ale aj ich prístup a pomoc pri riešení celej veci. Škoda je síce veľká, ale sme radi, že nikto nebol zranený a podarilo sa zabrániť rozšíreniu ohňa. Doteraz nedokážeme pochopiť kto a prečo sa rozhodol nám takto poškodiť, pretože u nás sú pre každého dvere vždy otvorené a nemáme s nikým problémy. Budeme radi, ak ľudia nahlásia všetky informácie, ktoré by polícii pomohli pri vyšetrovaní,“ povedal majiteľ spoločnosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu