Už dnes večer si môžete užiť tri outdoorové koncerty na Stanici Záriečie pod Rondlom


Foto: Už dnes večer si môžete užiť tri outdoorové koncerty na Stanici Záriečie pod Rondlom

Už počas dnešného večera máte možnosť zažiť v Žiline tri skvelé outdoorové koncerty. Na stanici Záriečie bude mať  ako prvá premiéru kapela Veneq. Ide o hudobný projekt muzikantov z Rajeckej doliny. Zrodil sa na drevenici v obci Konská, kde sa stretol spevák Peter Holták (kapely Amhibios a Liquid Boogie Roll) s bubeníkom Rolandom Uškovitšom (Ja Ty a Rolo, Zdenka Predná, Juraj Hnilica, ...).

Ako autorské duo začali dávať dohromady nové nápady. V súčasnosti spolu s Ladislavom Tvrdým (gitara), Petrom Sandanusom (saxofón, prekusie) a Martinom Smieškom (basgitara) pracujú na dokončení EP, ktorá vzniká v rámci tvorivej rezidencie u nás na Stanici. Na koncerte odznejú skladby v premiére.

Druhý v poradí sa predstaví poľský tandem Wczasy, ktorého názov vo voľnom preklade znamená “voľno, oddych”. Dokážu sa vtipne vyhrať s referenciami na cold wave a synth-pop 80-tych a 90-tych rokov. Ich debutový album “Zawody” (z roku 2018) si získal medzi fanúšikmi poľskej scény značnú popularitu a viacero kritikov ho označilo za akýsi manifest generácie y.

Záver večera bude patriť žilinskému spevákovi a gitaristovi Lukášovi Pialovi, ktorý si pripravil špeciálny autorský set piesní s perkusionistom Rolandom Uškovitšom.

Miesto: Stanica Žilina - Záriečie
Dátum: 22.07.2021 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu