Polícia pátra: Muži v Martine olúpili dôchodkyňu z Poľska


Foto: Polícia pátra: Muži v Martine olúpili dôchodkyňu z Poľska
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ

Doposiaľ neznámy páchateľ v nedeľu 31. mája krátko po jednej hodine ráno v Martine – Záturčí pred budovou čerpacej stanice priskočil k 65 ročnej žene (z Poľska). Následne jej násilím strhol z ruky kabelku, v ktorej mala peňaženku s finančnou hotovosťou, mobilný telefón, kľúče, prstene zo žltého kovu aj kľúče. Po skutku z miesta ušiel na neznáme miesto. Napadnutá žena počas útoku spadla na chodník a utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali jednorazové ošetrenie. Uvedeným konaním vznikla predbežná škoda vo výške 2.165.-€.

Polícia žiada o pomoc pri pátraní

V súvislosti s touto udalosťou vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Polícia na prípade intenzívne pracuje a po páchateľovi pátra. V prípade jeho zistenia a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem rokov až 12 rokov.

Polícia v súvislosti s uvedeným prípadom žiada širokú verejnosť o pomoc pri stotožnení dvoch neznámych osôb, ktoré boli zachytené kamerovým systémom. Ich svedectvo je dôležité a môže prispieť k objasneniu skutku. (fotografie vyhotovené z kamerového systému sa nachádzajú v prílohe tlačovej správy spolu aj s krátkym video záznamom)
Polícia žiada občanov, aby akékoľvek informácie k totožnosti neznámych osôb oznámili na najbližší útvar Policajného zboru, alebo na bezplatnú telefónnu linku 158.

Pozrite si video zachytávajúce útočníkov

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ