Mobilná očkovacia jednotka má za sebou 20 výjazdových dní v Žilinskom kraji. Zaočkovali tristo ľudí


Foto: Mobilná očkovacia jednotka má za sebou 20 výjazdových dní v Žilinskom kraji. Zaočkovali tristo ľudí

Žilinský samosprávny kraj pripravil v snahe zlepšiť prístupnosť očkovania pre imobilných obyvateľov mobilnú očkovaciu jednotku, pomocou sanitky s vybavením a personálom pre zaočkovanie poskytuje možnosť vakcinácie obyvateľom priamo u nich doma. Záujem o očkovanie je koordinovaný cez obce, ktoré nahlasujú záujemcov po zisťovaní medzi obyvateľmi.

Ku včerajšiemu dňu dosiahol počet zaočkovaných vďaka projektu tri stovky: „K 16. júnu 2021 zaočkovala mobilná očkovacia jednotka Žilinského kraja celkovo 300 imobilných občanov. Jednotka uskutočnila 20 výjazdových dní a denný priemer očkovancov je 12 imobilných občanov,“ potvrdila hovorkyňa Žilinskej župy Lucia Lašová.

Ďalej spresnila, že v záujme čo najskoršieho zabezpečenia očkovania obyvateľov bol nastavený počet až na 18 ľudí denne. Záujemcovia o takúto formu očkovania, vďaka ktorej nemusia putovať do nemocnice alebo veľkokapacitného očkovacieho centra, stále sú:


„Ešte sme nezaočkovali všetkých záujemcov. Obce priebežne aktualizujú zoznamy imobilných občanov, ktorí prejavili záujem o mobilné očkovanie a títo sú následne zaradzovaní do harmonogramu výjazdov, ktorý pripravuje odbor zdravotníctva ŽSK,“ dodala Lašová. Jeden výjazdový deň mobilnej očkovacej jednotky stojí približne 680 eur, v cene je započítané technicko-materiálne vybavenie a náklady na mzdy personálu.

Aj s prispením tohto projektu dostalo v Žilinskom kraji aspoň jednu dávku vakcíny už 356 351 obyvateľov, z nich aj druhú dávku dostalo 138 759 ľudí. Najnižšia zaočkovanosť je v okresoch Kysucké Nové Mesto a Čadca, nasledujú oravské okresy Námestovo a Tvrdošín. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu