V sobotu 12. júna bude na Hájiku a Solinkách prebiehať bezplatná distribúcia vreciek na psie exkrementy


Foto: V sobotu 12. júna bude na Hájiku a Solinkách prebiehať bezplatná distribúcia vreciek na psie exkrementy Foto: ilustračné / pixabay.com

V sobotu 12. júna bude na území mesta Žilina prebiehať prvé kolo bezplatnej distribúcie vreciek na psie exkrementy. Aktuálna distribúcia je zameraná na majiteľov psov zo sídlisk Hájik a Solinky.

Na Solinkách sa budú vrecká rozdávať  v priestore na vodenie psov (venčovisko) v čase od 08:00 do 11:00 hod., na Hájiku od 14:00 do 18:00 hod. taktiež na venčovisku.

Termín a miesto distribúcie pre psíčkarov zo sídlisk Vlčince a Hliny oznámi žilinská samospráva už čoskoro. Majitelia psov z bytových domoch v ostatných mestských častiach môžu využiť ktorýkoľvek z ponúkaných termínov.

Počas distribúcie na Hájiku budú vypomáhať študenti Strednej poľnohospodárskej školy v Žiline v odbore agro-podnikanie - kynológia. Pre záujemcov budú prebiehať aj ukážky výcviku a aj správnej starostlivosti o psíka.


Vrecká na psie exkrementy sú určené iba pre platcov dane za psa a pre vlastníkov a držiteľov psov s nahláseným miestom držania psa v bytových domoch (bytoch), nie v rodinných domoch.

Psíčkari, ktorí termíny distribúcie nestihnú, si budú môcť vrecká vyzdvihnúť dodatočne v Klientskom centre Mestského úradu v Žiline po dohode na tel. čísle: 041/70 63 529 alebo na príslušnom odbore úradu na tel. č.: 041/70 63 230.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina