Športové potreby aj sladkosti: Žilinská firma obdarovala deti v detskom domove v Bytči na MDD


Foto: Športové potreby aj sladkosti: Žilinská firma obdarovala deti v detskom domove v Bytči na MDD
Galéria: 6 fotiek

Medzinárodný deň detí je sviatok, ktorý sa každoročne 1. júna oslavuje v mnohých krajinách sveta. Na Slovensku si ho pripomíname už od roku 1950, pričom pri jeho príležitosti sa často konajú rôzne zábavné programy a rozdávajú darčeky. Svoj sviatok oslavujú aj deti z detských domovov, ktorých osud a život nie sú práve najľahšie. Mnohí dobrovoľníci sa často snažia urobiť maximum, aby im priniesli radosť a vyčarili úsmev na tvári.

Potešiť deti v neľahkej situácii sa rozhodla aj žilinská spoločnosť PDM Autosúčiastky, ktorá si pre tento cieľ vybrala Centrum pre deti a rodiny v meste Bytča. Zariadenie s kapacitou 90 detí a mladých dospelých zabezpečuje komplexnú starostlivosť pobytovou formou pre viaceré okresy vo svojom okolí a to vrátane Žiliny.

„Našim cieľom je deťom poskytnúť pocit bezpečia, lásky a podporovať ich čo najviac rozvíjať schopnosti a zručnosti pre ich lepšiu budúcnosť. Najviac hodnoteným atribútom u nás je reprezentácia detí v oblasti športu,“ spresnila riaditeľka centra Alžbeta Masnicová.

Centrum sa môže pochváliť výsledkami v oblasti športu, deti ho reprezentujú napríklad v behu na lyžiach aj v zahraničí. Taktiež aktívne spolupracuje s hnutím Špeciálne olympiády Slovensko aj Olympijským klubom Kysuce a každý rok organizuje zimné športové hry pre deti z centier Žilinského kraja. Pomoc v tejto oblasti od firiem či jednotlivcov je preto veľmi vítaná.

Galéria: 6 fotiek

Známa žilinská firma zaoberajúca sa predajom autodielov venovala centru na Medzinárodný deň detí rôzne športové potreby a sladkosti za niekoľko stoviek eur. Počas leta budú môcť deti využívať napríklad nové basketbalové, volejbalové a futbalové lopty, bedmintonové či pingpongové sety a mnohé ďalšie. Sviatok im navyše spríjemní množstvo chutných cukríkov.

„Keďže sa nám vďaka priazni zákazníkov v uplynulom období darilo, rozhodli sme sa venovať časť zarobených peňazí tam, kde je to potrebné. Vyčlenili sme preto financie na nákup športových potrieb, ktoré deti potrebujú a uvítajú a zároveň na niečo sladké na spríjemnenie ich sviatku,“ povedal majiteľ spoločnosti PDM Autosúčiastky Marcel Dlugoš, ktorý zároveň nevylúčil aj ďalšiu pomoc do budúcnosti.

Medzi podporovateľov Centra pre deti a rodiny v Bytči patrí napríklad aj 5. pluk špeciálneho určenia Žilina, Nadácia KIA a mnohé iné známe firmy, dobrovoľníci a rodiny s dobrým srdcom. Každá pomoc deťom je veľmi vítaná a prospešná, či už ide o materiálnu, finančnú alebo aj dobrovoľnícku.

„Veľké poďakovanie patrí firme PDM Autosúčiastky s.r.o. a rodine Dlugošovej, ktorá darovala športové potreby a veľa cukríkov na dnešné MDD. Úprimne ďakujeme,“ dodala riaditeľka centra Alžbeta Masnicová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR PDM autosúčiastky