Od pondelka 17. mája prechádza žilinská MHD na štandardný režim, počas prepravy je povinný respirátor


Foto: Od pondelka 17. mája prechádza žilinská MHD na štandardný režim, počas prepravy je povinný respirátor

Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) prechádza od pondelka 17. mája 2021 na štandardný režim. Po niekoľkých mesiacoch tak skončí platnosť prázdninového cestovného poriadku a autobusy aj trolejbusy budú jazdiť podľa cestovného poriadku “Pracovné dni”.

Mestská hromadná doprava v Žiline tak bude premávať v plnohodnotnom režime a bez akýchkoľvek obmedzení. V záujme bezpečia cestujúcich, ako aj ochrany vodičov zabezpečujúcich mestskú hromadnú dopravu, je aj naďalej nutné rešpektovať a dodržiavať aktuálne platné opatrenia zamedzujúce šíreniu koronavírusu.

Aktuálne platné opatrenia v MHD Žilina:

  • nástup do vozidla povolený iba s respirátorom, pričom odporúčame používať aj rukavice
  • zákaz nástupu a výstupu prvými dverami (prosíme, využite zvyšné dvere vozidla)
  • zákaz vstupu do vymedzenej prednej časti vozidla
  • zrušený doplnkový predaj cestovných lístkov u vodiča (odporúčame nákup elektronického cestovného lístka prostredníctvom žltého označovača a platby platobnou kartou alebo využiť nákup lístka vopred a to napr. z automatu, trafiky alebo vo forme SMS lístka)

Od piatku 9. apríla fungujú vo všetkých vozidlách elektronické platby. Cestujúci tak môžu zaplatiť za elektronický cestovný lístok (eCL) pohodlnejšie. Pri revíznej kontrole sa preukazujú platobnou kartou alebo zariadením, ktorým vykonali platbu. Viac informácií sa nachádza v návode na stránkach dopravnakarta.dpmz.sk.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny