V uliciach Žiliny sú už aj elektrické kolobežky, poruchu je možné nahlásiť a peniaze vrátia


Foto: V uliciach Žiliny sú už aj elektrické kolobežky, poruchu je možné nahlásiť a peniaze vrátia

K možnostiam alternatívnej a zdieľanej dopravy v Žiline pribudol okrem bikesharingu aj systém zdieľania elektrických kolobežiek, niektorí čitatelia nás upozornili na to, že v podľa ich skúseností nie všetky vždy fungujú. Elektrické kolobežky v Žiline prevádzkuje spoločnosť Bolt.

Problém môže nastať po odomknutí a naštartovaní kolobežky, ktorá síce naoko funguje, avšak po pridaní plynového pedálu nezrýchli. Aktuálne je v Žiline k dispozícii až 184 kusov zelených kolobežiek, pričom podporný tím spoločnosti podľa odpovede manažéra overuje všetky sťažnosti.

Ak vám po odomknutí kolobežka nenaštartuje, stačí ju odparkovať naspäť, ukončiť jazdu a nahlásiť problém. Následne spoločnosť rieši vrátenie poplatku na základe Všeobecných obchodných podmienok. Z našej skúsenosti vám jazdu v prípade, že zostanete na mieste a pridanie rýchlosti páčkou nefunguje, pričom zároveň vrátite kolobežku v krátkom časovom úseku po odomknutí, aplikácia nenaúčtuje žiaden poplatok.

Z vyjadrenia zástupcu spoločnosti vyplýva, že momentálne v Žiline nie je poruchovosť výrazne vyššia. Spoločnosť Bolt pravidelne preveruje funkčnosť kolobežiek vo všetkých mestách.:


„S príchodom teplých dní a intenzívnejším využívaním kolobežiek, budú tieto kontroly častejšie. Ak užívateľ či užívateľka nahlásia poruchu, tím Bolt začne pracovať na oprave. Celý proces je veľmi jednoduchý vďaka modulárnej konštrukcii našich kolobežiek. Neevidujeme žiadny významný nárast poruchovosti v Žiline. V každom prípade by sme však radi poprosili užívateľky a užívateľov kolobežiek, aby nám poruchy kolobežiek nahlasovali cez aplikáciu,“ odpovedal Martin Zajíc, manažér pre elektrické kolobežky Bolt na Slovensku.

Len prednedávnom pribudla v Žiline ďalšia služba s podobným názvom, rozdielnym o prvé písmeno - WOLT. Slúži na rozvoz jedla a Žilinčania ju môžu rozpoznať aj podľa svetlomodrej farby oblečenia kuriérov či ich prepravných tašiek.

V minulosti sa predbežne o možnosti prevádzkovať systém verejnej zdieľanej dopravy zaujímala podľa našich informácií aj spoločnosť z Košíc, ktorá tu chcela zaviesť elektrické skútre.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu