Obyvatelia Žiliny môžu využívať na testovanie aj odberné miesto s online registráciou v obci Rosina


Foto: Obyvatelia Žiliny môžu využívať na testovanie aj odberné miesto s online registráciou v obci Rosina Foto: ilustračné

Mesto Žilina v posledných týždňoch znížilo počet odberných miest na antigénové testovanie. Dôvodom boli najmä novovznikajúce odberné miesta prevádzkované súkromnými spoločnosťami, ktoré sú prístupné nielen počas týždňa ale aj cez víkendy.

Obyvatelia niektorých mestských častí by však uvítali, keby samospráva počas víkendov obnovila možnosť testovania v mieste ich bydliska. Medzi takéto mestské časti patria aj Trnové či Rosinky, kde sa ľudia s požiadavkou obrátili na miestneho poslanca.

„Dlhodobo sa na mňa ľudia obracajú s požiadavkou o opätovné zavedenie testovania na Covid-19 v mestskej časti Trnové. Žiaľ, ako som už viackrát avizoval, Mesto Žilina nemá kapacity na rozšírenie odberných miest do mestských častí. Preto, po vzájomnej dohode so starostom obce Rosina, sme pripravili pre obyvateľov Trnového možnosť otestovať sa aj v susednej obci,“ uviedol poslanec Jozef Juriš.

Antigénové testovanie v obci Rosina bude prebiehať v piatok 26. marca 2021 od 12:30 hod. do 20:00 hod. a v sobotu 27. marca 2021 od 08:00 hod. do 18:00 hod. v hasičskej zbrojnici (HZ) a kultúrnom dome (KD).


Možnosť objednať sa na test ponúka aplikácia priamo na stránke obce Rosina - www.obecrosina.sk/testovanie-na-covid-19.

Pri rezervácii je potrebné vybrať si deň, presný čas a miesto (HZ, resp. KD), zadať meno, priezvisko, adresu bydliska, rodné číslo, mailovú adresu a číslo telefónu. Všetky podrobnosti o prihlasovaní sú detailne uvedené na stránke.

V piatok bude k dispozícii iba jedno odberné miesto v hasičskej zbrojnici a v sobotu už obe miesta. Prihlasovanie prebieha v minútových intervaloch, na testovanie nikto nečaká, všetci sú vybavení v objednanom čase. Pokiaľ to situácia dovolí, vybavení budú aj neobjednaní ľudia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu