Medzinárodnú súťaž o najkrajší vianočný trolejbus vyhrala Žilina, DPMŽ chystá tento rok vylepšenia


Foto: Medzinárodnú súťaž o najkrajší vianočný trolejbus vyhrala Žilina, DPMŽ chystá tento rok vylepšenia Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Žilinský vianočný trolejbus získal v medzinárodnej súťaži o najkrajšie vyzdobený trolejbus najviac hlasov. S obrovským náskokom tak prekonal súťažné fotografie z Česka, Poľska, Maďarska, Ukrajiny či Ruska. Titul „Vianočný trolejbus 2020“ mu v prvom ročníku ankety patrí vďaka viac než 12-tisíc hlasom.

„Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým, ktorí hlasovali za žilinský vianočný trolejbus, pretože z veľkej časti je to vaša zásluha. Víťazstvo v tejto ankete berieme aj ako záväzok do budúcna, pretože túto vysoko nastavenú latku chceme posunúť ešte vyššie,“ uvádza Dopravný podnik mesta Žiliny.

Tohtoročný vianočný trolejbus prejde podľa dopravného podniku viditeľnou obnovou v rôznych smeroch. Cestujúci sa už teraz môžu tešiť na svoju prvú jazdu, ktorá odštartuje na začiatku decembra.


„Veríme, že touto pozitívnou správou sme odštartovali úspešný rok 2021, ktorý sa budú niesť v podobnom duchu a všetkým cestujúcim prajeme všetko dobré v novom roku 2021,“ dodáva DPMŽ.

Súčasný trolejbus môžete stretnúť ešte dnes a počas nasledujúcich dvoch dní. Premávať bude na týchto linkách:

  • 4.1.2020 - linky č. 6, 7 a 16 
  • 5.1.2020 - linky č. 6, 7 a 16
  • 6.1.2020 - linka č. 3

Podrobné výsledky súťaže Vianočný trolejbus 2020: http://spvd.cz/index.php/256-clanky/ruzne/1605-vanocni-trolejbus-2020-vysledky


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny