VIDEO: Motoristi nerešpektujú dopravné značenie počas stavebných prác na Oravskej ceste v Žiline


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Viacerí motoristi využívajúci ulicu Oravská cesta v mestskej časti Žilina - Bôrik zažívajú v posledných týždňoch dopravné komplikácie. V ranných a poobedňajších hodinách dochádza k zhoršeniu prejazdnosti pomerne frekventovanej ulice z dôvodu parkovania osobných automobilov. 

V úseku od križovatky s ulicami Tajovského a Alexandra Rudnaya momentálne prebiehajú stavebné práce na výmene parovodu. Tie postupne finišujú, avšak pracovné mechanizmy ešte z miesta neodišli. Pracovníci v týchto dňoch dokončujú opravy chodníkov a ciest, ktoré boli následkom prác poškodené.

Približne v dĺžke 200 metrov platia pre motoristov obmedzenia v podobe zákazu zastavenia a zníženej rýchlosti na 30 kilometrov za hodinu. Dopravné značky však dodržuje len málo vodičov áut, pri obchádzaní tak vznikajú rôzne komplikácie či kolízne situácie. Mestská polícia zatiaľ neprijala žiadne podnety od občanov, v prípade vzniku problémov je ale pripravená ich riešiť.

„V uvedenej oblasti neevidujeme oznamy alebo podnety. Vyzývame preto obyvateľov, aby v prípade zistenia protiprávneho konania kontaktovali operačné stredisko Mestskej polície Žilina na tel. č. 041/5621166 alebo 159, ktoré na miesto vyšle hliadku za účelom preverenia a riešenia stavu veci v danom čase,“ uviedol zástupca náčelníka Martin Matejko.

Stavebný ruch by mal v tejto oblasti už čoskoro utíchnuť, zároveň s ním pominú aj obmedzenia v doprave. Dovtedy by mali byť voči sebe ohľaduplní vodiči aj chodci.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu