Záchranári opäť zasahovali na horách, pomoc potrebovala zranená žena a 10-ročný chlapec


Foto: Záchranári opäť zasahovali na horách, pomoc potrebovala zranená žena a 10-ročný chlapec Foto: Horská záchranná služba

Horskí a leteckí záchranári v sobotu 15. augusta zasahovali v Malej Fatre a v oravskej časti Západných Tatier. Pomoc potreboval zranený 10-ročný chlapec a zranená 45-ročná žena.

Chlapec, ktorý spadol z bicykla na zjazdovej trati v Oraviciach, bol poľskej národnosti. Na pomoc mu boli vyslaní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) a posádka rýchlej zdravotnej pomoci (RZP).

„Záchranárov z RZP posádky prevádzkovateľ vyviezol na miesto pomocou terénnej štvorkolky. Po príchode horských záchranárov spoločne chlapca ošetrili, poranenú ruku a rameno zafixovali pomocou dlahy. Na nosidlách KONG ho transportovali na parkovisko, kde ho prevzali záchranári RZP na prevoz do nemocnice,“ spresňujú horskí záchranári.


Zranená slovenská turistka si v Malej Fatre v sedle Pod Tanečnicou poranila členok. Horskí záchranári ju po príchode na mieste ošetrili a nohu jej zafixovali pomocou dlahy. Následne si na pomoc privolali posádku leteckých záchranárov.

„Na nosidlách Kong ju záchranári vyniesli do sedla Medzirozsudce, kde požiadali posádku leteckých záchranárov o pomoc. Po pristáti vrtuľníku bola zranená naložená na palubu vrtuľníka a transportovaná do nemocnice na ďalšie ošetrenie,“ uvádza Horská záchranná služba.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Horská záchranná služba