Počas uplynulého týždňa zaevidovali policajti v Žilinskom kraji 27 opitých vodičov a 27 cyklistov


Foto: Počas uplynulého týždňa zaevidovali policajti v Žilinskom kraji 27 opitých vodičov a 27 cyklistov Foto: KR PZ Žilina

V uplynulom (28) týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby 27 vodičov motorových vozidiel a 27 cyklistov pod vplyvom alkoholu. U všetkých kontrolovaných bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami.

Sedem motoristov jazdilo na aute s viac ako jedným promile, zvyšných 20 malo výsledok skúšky do 1. promile. Dvaja vodiči sa skúške odmietli podrobiť a traja spôsobili pod vplyvom dopravné nehody.

Polícia neustále apeluje na šoférov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí.


Vodičom jazdiacim s nameraným alkoholom nad jedno promile hrozí trest až rok odňatia slobody pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia im môže zároveň zaistiť vozidlo a navrhnúť jeho prepadnutie v prospech štátu.

Koncom júna zadržali policajti v Žiline 48-ročného muža, ktorý jazdil po cestách opitý. Pozornosť upútal svojou nekoordinovanou jazdou. Pri kontrole nafúkal 0,77 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,60 promile.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina