V stredu pribudlo na Slovensku 23 pozitívne testovaných osôb na koronavírus, jedenásť z okresu Čadca


Foto: V stredu pribudlo na Slovensku 23 pozitívne testovaných osôb na koronavírus, jedenásť z okresu Čadca Foto: ilustračné

​Za uplynulý deň - stredu 24. júna 2020 pribudlo na Slovensku 23 pozitívne testovaných pacientov na nový koronavírus. Celkovo bolo vykonaných 936 vyšetrení na COVID-19.

„Jedenásť pozitívne testovaných ľudí je z okresu Čadca, traja z bratislavského okresu, dvaja ľudia sú z okresu Spišská Nová Ves, dvaja z okresu Humenné, jeden pozitívne testovaný bol v okresoch Medzilaborce, Svidník, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou a Košice,“ uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí.


Medzi pozitívne testovanými je dvanásť mužov a jedenásť žien

V nemocniciach je aktuálne s novým koronavírusom alebo podozrením naň hospitalizovaných dvadsať pacientov. Z nich štyria majú potvrdené ochorenie COVID-19, jeden pacient je na JIS, nikto z nich nie je na pľúcnej ventilácii.

Pri jedenástich pozitívne testovaných prípadoch z Čadce ide o aktívnu prácu regionálnych hygienikov, dohľadávanie kontaktov aj predtým pozitívne testovaných ľudí v tomto regióne.

Na Slovensku sa doteraz urobilo celkovo 204 847 vyšetrení na nový koronavírus. Celkový počet pozitívnych prípadov identifikovaných na Slovensku je 1 630, z nich 1452 ľudí sa už vyliečilo.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva