Šoféroval opitý, po nehode našli u neho zbraň a muníciu


Foto: Šoféroval opitý, po nehode našli u neho zbraň a muníciu

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši obvinil 33 ročného muža zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ten bol akceptovaný a obvinený muž je stíhaný väzobne. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Na mieste dopravnej nehody bola zaistená munícia, strelná zbraň aj časti zbraní

V piatok 27. marca predpoludním došlo na ceste I/18 v katastri mesta Liptovský Hrádok, okres Liptovský Mikuláš k dopravnej nehode. 33 ročný vodič (z okresu Liptovský Mikuláš) viedol osobné motorové vozidlo Mercedes Benz E 300 v smere od obce Hybe na Liptovský Hrádok. V priamo úseku cesty, z doposiaľ presne nezistených príčin, prešiel s vozidlom vpravo mimo cesty, kde narazil do svahu. Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,01 mg/l alkoholu v dychu (2,10 promile).

Pri dopravnej nehode utrpel vodič doposiaľ presne nezistené zranenia. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.000.-€. Počas vykonávania procesných úkonov bola na mieste dopravnej nehody zaistená rôzna munícia, strelná zbraň a rôzne časti zbraní. 33 ročný vodič bol zadržaný a v súčasnej dobe sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony.
V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a trestného činu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Z uvedeného dôvodu nie je možné v súčasnej dobe poskytnúť bližšie informácie. 

zdroj: KR PZ


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu